Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Мінекономіки оновить Перелік продуктів і кормів нетваринного походження, які підлягають посиленому держконтролю

03.09.2025

Мінекономіки оприлюднило проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26 березня 2018 року № 158».

Проєкт наказу розроблено відповідно до:

  • частини другої статті 57 Закону від 18.05.2017 № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
  • пункту 1 Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, схваленої розпорядженням КМУ від 24.02.2016 № 228-р.

Метою проєкту наказу є оновлення Переліку харчових продуктів нетваринного походження та кормів нетваринного походження, вантажі з якими при ввезенні (пересиланні) на митну територію України підлягають посиленому державному контролю для дотримання основних принципів здійснення посиленого державного контролю вантажів з харчовими продуктами нетваринного походження та кормами нетваринного походження, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України, та приведення у відповідність із вимогами законодавства ЄС.

Зауваження та пропозиції стосовно проєкту наказу у письмовій та електронній формі просимо надавати протягом місяця з дня опублікування цього оголошення за адресою:

  • Міністерство економіки, довкілля та сільського господарства України, 01008, м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2, e-mail: natalya.schirova@gmail.com.

Мінекономіки

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
02.09.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Роз’яснення Мінекономіки щодо організації бронювання військовозобов’язаних: лист від 19.08.2025 З 28 серпня Господарський кодекс втратить чинність: що передбачає реформа Уряд оновив порядок перетину кордону особами від 18 до 22 років Президент під...
17.07.2025
Кабмін оновив правила визначення критичності підприємств для бронювання працівників
Порядок та Критерії, за якими бронюють працівників підприємств, знову зазнали змін. Розглянемо, кого цього разу це стосується. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Строки зберігання документів з військового обліку та бронювання Бронювання у ф...
08.07.2025
З 5 липня в Україні відновлюється обов’язкове подання статистичної звітності
Президент 3 липня підписав Закон від 18.06.2025 № 4505-IX, він офіційно опублікований 5 липня і з цього дня набув чинності. Верховна Рада підтримала зміни до п. 1 Закону від 03.03.2022 № 2115-IX «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнн...
Нове
03.09.2025
Створення бізнесу УБД і ветеранів з інвалідністю: пропонують удосконалити процедуру надання мікрогрантів
Кабмін планує удосконалення механізму надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, грантів на створення або розвиток власного бізнесу для УБД, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей. Більше за темою: Облік витрат на створення вебсайту Кабмін планує удосконалення ...
03.09.2025
Оприлюднено проєкт наказу щодо Вимог з простежуваності побічних продуктів тваринного походження
Мінекономіки оприлюднило проєкт наказу щодо вимог з простежуваності побічних продуктів тваринного походження. Більше за темою: Законодавство про управління відходами: що треба знати аграріям Як вести облік відходів на підприємстві Мінекономіки оприлюднило проєкт наказу щодо вимог з простежува...
03.09.2025
Пропонують змінити гігієнічні вимоги з виробництва харчових продуктів тваринного походження
Мінагрополітики пропонує оновити вимоги щодо використання мобільних боєнь, транспортування та виробництва м’яса сухого дозрівання, температурних режимів зберігання рибних продуктів, органолептичних характеристик яєць! Більше за темою: Собівартість у молочному та м’ясному тваринництві Мі...
Кращі матеріали