Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Комерція від 20.08.2024

20.08.2024 159 0 0

Шановні колеги!

Цього тижня в Uteka-Комерція ми, як завжди, розглянули низку актуальних питань. Коротко ознайомлю вас із темами публікацій.

Відомості про бенефіціарів: що зміниться з 1 вересня 2024 року? У підприємства в серпні 2024 року змінився кінцевий бенефіціар: в одного із засновників, який є юрособою, помінявся власник. А з 1 вересня 2024 року Мін’юст штрафуватиме підприємства за порушення вимог щодо подання відомостей про бенефіціарів. Ми розповіли, що саме зміниться з 01.09.2024, кому можуть загрожувати штрафи, а також у яких випадках слід подавати інформацію про бенефіціарів держреєстратору.

8 помилок платників податків в огляді практики Верховного Суду за червень 2024 року. Автором проаналізовано практику Верховного Суду у податкових спорах за червень 2024 року та складено рейтинг із 8 помилок, яких припустилися платники податків як учасники цих спорів. Ознайомитися із цим рейтингом ви можете, пройшовши за посиланням.

Працівник відгуляв зайві дні відпустки: як при звільненні утримати та відобразити в об’єднаній звітності «зайву» суму відпусткових? Виникла така ситуація. Працівника було прийнято на роботу 13 листопада 2023 року. Із 10 червня 2024 року він взяв відпустку повної тривалості – 24 календарні дні (по 3 липня), сума відпусткових становила 8 520 грн. А 9 серпня цей працівник звільняється за власним бажанням. З’ясувалося, що на момент звільнення він використав кілька зайвих (не зароблених) днів відпустки. Чи можна утримати відпусткові за зайві дні відпустки? Як розрахувати суму переплати? Як відобразити утриману суму відпусткових в об’єднаній звітності? Відповіді тут.

Прискорена амортизація ОЗ: зміни з 01.08.2024 на період воєнного стану. Законом від 18.06.2024 № 3813-IX унесено зміни до Податкового кодексу, які запрацюють з 01.10.2024. Цим Законом змінено умови застосування прискореної амортизації у податковому обліку. І нові правила прискореної амортизації застосовуються з 01.08.2024. Ми розповіли: кого стосуються зміни; які нові умови передбачено для прискореної амортизації; до яких об’єктів основних засобів можна застосувати нові правила; як ухвалити рішення про прискорену амортизацію. Докладніше читайте за посиланням.

Наступного тижня у публікаціях Uteka-Комерція ми розглянемо:

  • як підприємцю оформити договір з бухгалтером;
  • у яких документах має бути вказано назву підприємства англійською мовою (транслітерацією);
  • чи оплачувати лікарняний, якщо працівник захворів під час соціальної відпустки.

Корисного вам читання!

З повагою
Зінаїда ОМЕЛЬНИЦЬКА,
головна редакторка Uteka-Комерція

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Комерція»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права

4428 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали