Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Комерція від 18.06.2024

18.06.2024 104 0 0

Шановні колеги!

Цього тижня в Uteka-Комерція ми розглянули такі теми.

Як підготуватися підприємству до можливої мобілізації директора? Директор підприємства є військовозобов’язаним, і цілком імовірно, що не сьогодні-завтра його мобілізують. Ми розповіли, які дії потрібно буде вжити підприємству в разі мобілізації директора. На підставі наших рекомендацій ви зможете підготувати проєкти необхідних документів заздалегідь. Докладніше за посиланням:

Особливості преміювання працівників у період воєнного стану. Незважаючи на воєнний час, багато підприємств бажають заохочувати своїх працівників, стимулювати більшу зацікавленість у результатах праці. Тому ми вирішили докладно розглянути тему преміювання та відповісти на ваші запитання. Дізнайтеся, чи можна зараз видавати працівникам премії до свят; яку систему преміювання можна встановити на підприємстві; які є види премії та за які показники можна преміювати працівників; як розрахувати розмір премії за різними показниками.

Як внести зміни до статуту ТОВ: практичні поради від юриста. У процесі провадження господарської діяльності в юридичних осіб часто виникає потреба внести зміни до статуту, а також до відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Наприклад, це доводиться робити в разі зміни найменування підприємства, видів діяльності, складу учасників. Але не завжди юрособи знають, як це зробити правильно, на що слід звернути увагу. Тому ми докладно розповіли, як внести зміни до статуту юрособи, на прикладі товариства з обмеженою відповідальністю, оскільки це найбільш розповсюджена форма господарювання в Україні.

Чайові в ресторані: правові, обліково-податкові та зарплатні наслідки. Чи законно вимагати плату за обслуговування клієнтів чи це допустимо лише як рекомендація? Як відобразити чайові в чеку РРО/ПРРО? Якими будуть наслідки отримання чайових в оподаткуванні та бухгалтерському обліку? А головне – як трансформувати плату за обслуговування в зарплату працівника закладу? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете тут.

Оплата через Fondy: чи не порушуються валютні правила? Останнім часом виникає багато питань щодо використання платіжних шлюзів у разі роботи з нерезидентами. Зокрема, чи можна використовувати для отримання оплати від нерезидентів платіжний шлюз Fondy? Кошти в гривнях надходять на рахунок у банку. Чи не є це порушенням валютних правил? Більш детально за посиланням.

Наступного тижня в публікаціях Uteka-Комерція ми розглянемо:

  • який строк позовної давності встановлено для послуг з перевезень;
  • коли оформлювати РК – на дату повернення товару чи грошей;
  • як звільнити водія-втікача.

Корисного вам читання!

З повагою
Зінаїда ОМЕЛЬНИЦЬКА,
головна редакторка Uteka-Комерція

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Комерція»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права

4428 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали