Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Комерція від 26.07.2022

26.07.2022 196 0 0

Шановні колеги!

Цього тижня були прийняті чергові зміни, які торкнулися трудового законодавства. 18.07.2022 в «Голосі України», № 147 (7897) опубліковано Закон від 01.07.2022 № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» (далі – Закон № 2352), який набув чинності з 19.07.2022.

Ми проаналізували зміни, внесені Законом № 2352 до законодавства про працю, зокрема й ті, що вплинули на «воєнні» трудові правила.

Одна з проблем, з якою зараз зіткнулося багато бухгалтерів – блокування реєстрації ПН/РК. Для того щоб полегшити вам роботу з формуванням пакета для розблокування ПН/РК, ми надали рекомендації, як скласти пояснення в такому випадку, які документи слід подати до податкової, навели зразки пояснень, які подаються для розблокування ПН/РК, разом з Таблицею даних, та як діяти, якщо платник ПДВ є ризиковим платником.

Якщо ви орендуєте майно комунальної власності та орендна плата для вас – досить значні витрати, можливо, ми зможемо вам допомогти зменшити суму орендної плати або взагалі звільнитися від її сплати. Про те, як це зробити і які документи слід оформити, читайте в консультації юриста цього тижня.

Сигнал «Повітряна тривога!», на жаль, став невід’ємною частиною нашого життя. Ми відповіли на низку питань роботодавців щодо цієї ситуації, зокрема, які локальні документи повинен мати роботодавець на випадок оголошення повітряної тривоги. Як бути, якщо працівник запізнився на роботу через повітряну тривогу? Як табелювати час перебування працівників в укритті? Що загрожує підприємству за нехтування правилами повітряної тривоги?

Наразі територіальні громади масово ухвалюють рішення про перейменування вулиць, населених пунктів тощо. Що робити, якщо було прийняте рішення про перейменування вулиці, на якій розташоване ваше підприємство? Чи потрібно вносити зміни до установчих документів підприємства, а також до наявних у підприємства свідоцтв, ліцензій, дозвільних документів тощо та чи повідомляти про це держоргани? У нас ви знайдете відповіді на ці запитання.

Наступного тижня ви дізнаєтеся про:

  • зміни, які відбулися у законодавстві про бухоблік;
  • військовий облік на підприємства і чи стосується він жінок;
  • повернення переплати з ПДВ із бюджету або з електронного рахунка;
  • подання декларації з податку на прибуток, якщо підприємство перейшло на ЄП за ставкою 2 % у середині місяця.

Корисного читання!

З повагою
Зінаїда Омельницька,
головна редакторка Uteka-Комерція

Читати розсилку >>>

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Комерція»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права

4428 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали