Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 11.07.2023

11.07.2023 65 0 0

Вітаю, шановні колеги!

У нових публікаціях цього тижня Uteka-Агро розповідає про роботу в нічний час та оформлення відносин із сезонними працівниками:

Наступна наша публікація – для платників податку на прибуток, які у ІІ кварталі подали уточнюючі декларації та зменшили суми податків за 2022 рік, скориставшись «воєнними» пільгами. Про те, чи треба відкоригувати витрати 2022 року та, відповідно, суму податку на прибуток за 2022 рік, – у матеріалі «Відкоригували плату за землю, податок на нерухомість за 2022 рік: чи коригувати податок на прибуток».

Нерідко трапляється, що один із учасників ТОВ хоче продати або подарувати свою частку у статутному капіталі іншому учасникові цього товариства або сторонній особі. Ми розповідаємо, які кроки потрібно зробити для оформлення такого правочину, а також відповідаємо на ваші запитання (Відчуження частки в СК ТОВ: як оформити).

Затверджено нову форму авансового звіту. Щоправда, наказ, яким її затверджено, ще не набув чинності. Тож саме час вивчити зміни, які ним пропонуються (див. «Нова форма авансового звіту»).

Серед іншого ви дізнаєтеся про таке:

Редакція Uteka-Агро уже готує нові матеріали. Тож невдовзі в нових публікаціях повідаємо: про облік вирощеного зерна; особливості складання ТТН на його перевезення; особливості формування заявки на переміщення пального; нюанси ПДВ у разі надання послуг нерезидентам та ін. 

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук 

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали