Нюанси організації бухобліку в їдальні для харчування працівників
17.10.2016 1168 0 0
Мінекономрозвитку у листі від 24.06.2016 р. N 3631-04/19071-07 розглянуло звернення щодо організації бухгалтерського обліку в їдальні для харчування працівників та застосування Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 "Витрати".
Підприємство самостійно визначає облікову політику підприємства; обирає форму бухгалтерського обліку як певну систему регістрів обліку, порядку і способу реєстрації та узагальнення інформації в них з додержанням єдиних засад, встановлених Законом, та з урахуванням особливостей своєї діяльності і технології обробки облікових даних; розробляє систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності та контролю господарських операцій.
Викладені в Методичних рекомендаціях щодо впровадження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку у сфері громадського харчування і побутових послуг, гармонізованих з міжнародними стандартами, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 17.06.2003 р. N 157 (далі - Методичні рекомендації), порядок відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій суб'єктами господарювання у сфері громадського харчування, а також питання методології бухгалтерського обліку носять виключно рекомендаційний характер і не є обов'язковими до застосування суб'єктами господарювання.
Ураховуючи, що з часу затвердження Методичних рекомендацій до законодавства внесено зміни та доповнення, вони можуть бути застосовані тільки з урахуванням положень чинних законодавчих та нормативно-правових актів.
З метою визначення можливості застосування положень Методичних рекомендацій, Мінекономрозвитку направило звернення до Мінфіну за роз'ясненням стосовно застосування Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 "Витрати".
Коментарі до матеріалу