Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Як заповнюються форми № 1-ВП/№ 1-ОП із використанням кодів продукції та чи можна все вказати під одним кодом

Роз’яснення

21.11.2024 25 0 0

Як заповнюються форми № 1-ВП/№ 1-ОП із використанням кодів продукції: 37 (вина виноградні) (у т. ч. за кодами 38, 39); 42 (виноматеріали виноградні) (у т. ч. за кодами 43–46); 60 (лікеро-горілчані вироби) (у т. ч. за кодами 61–64) та чи вважається порушенням відображення продукції лише за одним кодом?

Наказом Мінфіну від 18.06.2024 № 296 (далі – Наказ № 296) затверджено форму № 1-ВП «Звіт про обсяги виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», форму № 1-ОП «Звіт про обсяги обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», Порядки їх заповнення та Коди, одиниці виміру та види продукції/товару.

При цьому формами № 1-ВП та № 1-ОП передбачено відображення показників у графах «Код продукції/товару» та «Вид продукції/товару» відповідно до Кодів та видів продукції/товару, що затверджені Наказом № 296, а саме:

  • до коду 37 відноситься вид продукції «Вина виноградні», у тому числі коди 38, 39;
  • до коду 42 відноситься вид продукції «Виноматеріали виноградні», у тому числі коди 43-46;
  • до коду 60 відноситься вид продукції «Лікеро-горілчані вироби», у тому числі коди 61–64.

Отже, продукція/товар, яка відноситься до кодів 38, 39, 43–46, 61–64 відображається у формі № 1-ВП та № 1-ОП двічі: перший раз як самостійний код та вид продукції/товару (38, 39, 43-46, 61–64) та другий – у складі відповідно коду та виду продукції/товару, до складу якого такий код та вид віднесено (37, 42, 60).

Тобто значення показників продукції:

  • за кодом 37 «Вина виноградні» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 38, 39;
  • за кодом 42 «Виноматеріали виноградні» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 43–46;
  • за кодом 60 «Лікеро-горілчані вироби» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 61–64.

Невідображення у відповідних звітах обсягів продукції/товару у графах «Код продукції/товару» та «Вид продукції/товару», у тому числі за кодами 38, 39, 43–46, 61–64 вважається наданням звіту з недостовірними даними незалежно від заповнення показників по кодам 37, 42, 60.

ЗІР, категорія 113.04


Приєднуйтесь до Uteka у Telegramm

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали