Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Як заповнюються форми № 1-ВП/№ 1-ОП із використанням кодів продукції та чи можна все вказати під одним кодом

Роз’яснення
21.11.2024

Як заповнюються форми № 1-ВП/№ 1-ОП із використанням кодів продукції: 37 (вина виноградні) (у т. ч. за кодами 38, 39); 42 (виноматеріали виноградні) (у т. ч. за кодами 43–46); 60 (лікеро-горілчані вироби) (у т. ч. за кодами 61–64) та чи вважається порушенням відображення продукції лише за одним кодом?

Наказом Мінфіну від 18.06.2024 № 296 (далі – Наказ № 296) затверджено форму № 1-ВП «Звіт про обсяги виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», форму № 1-ОП «Звіт про обсяги обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», Порядки їх заповнення та Коди, одиниці виміру та види продукції/товару.

При цьому формами № 1-ВП та № 1-ОП передбачено відображення показників у графах «Код продукції/товару» та «Вид продукції/товару» відповідно до Кодів та видів продукції/товару, що затверджені Наказом № 296, а саме:

  • до коду 37 відноситься вид продукції «Вина виноградні», у тому числі коди 38, 39;
  • до коду 42 відноситься вид продукції «Виноматеріали виноградні», у тому числі коди 43-46;
  • до коду 60 відноситься вид продукції «Лікеро-горілчані вироби», у тому числі коди 61–64.

Отже, продукція/товар, яка відноситься до кодів 38, 39, 43–46, 61–64 відображається у формі № 1-ВП та № 1-ОП двічі: перший раз як самостійний код та вид продукції/товару (38, 39, 43-46, 61–64) та другий – у складі відповідно коду та виду продукції/товару, до складу якого такий код та вид віднесено (37, 42, 60).

Тобто значення показників продукції:

  • за кодом 37 «Вина виноградні» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 38, 39;
  • за кодом 42 «Виноматеріали виноградні» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 43–46;
  • за кодом 60 «Лікеро-горілчані вироби» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 61–64.

Невідображення у відповідних звітах обсягів продукції/товару у графах «Код продукції/товару» та «Вид продукції/товару», у тому числі за кодами 38, 39, 43–46, 61–64 вважається наданням звіту з недостовірними даними незалежно від заповнення показників по кодам 37, 42, 60.

ЗІР, категорія 113.04


Приєднуйтесь до Uteka у Telegramm

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
29.07.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Президент затвердив мораторій на перевірки бізнесу Оновлено правила ведення військового обліку: постанова КМУ від 16.07.2025 Оприлюднено зміни до КЗпП щодо встановлення наявності ознак трудових відносин Чи потрібно переоформлювати документи, якщо змінилася на...
20.05.2025
Актуальні рахунки для сплати податків
Інформація про реквізити рахунків, відкритих для зарахування податків, а також для сплати єдиного внеску Більше за темою: Нова форма ТТН: огляд змін Мікро, мале, середнє чи велике: навіщо треба визначати розмір підприємства Затверджуємо та оновлюємо штатний розпис: правила та нюанси Сп...
21.05.2025
Критично важливі підприємства до 28 травня мають подати відповідні дані: лист Мінекономіки
Більше за темою: Перелік галузевих та регіональних нормативних актів, якими затверджено критерії визнання підприємств критично важливими в особливий період Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Мінекономіки в листі від 19.05.2025 № 27-11/37509-07 поінформу...
Нове
01.08.2025
У якому разі нотаріус відмовляє у вчиненні нотаріальної дії
Нотаріус чи посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії, не мають права безпідставно відмовити у вчиненні нотаріальної дії – це чітко визначено українським законодавством. Водночас існує перелік законних підстав, за яких така відмова є обов’язковою. Їх встановлює ст. 49 Закону від 02...
01.08.2025
Важкі та шкідливі умови праці: право працівників на пільги й компенсації
Працівники, зайняті на роботах із важкими та шкідливими умовами праці, мають право на безоплатне лікувально-профілактичне харчування; скорочення тривалості робочого часу, додаткову оплачувану відпустку, пільгову пенсію; роботодавець може за свої кошти додатково встановлювати працівникові за колектив...
01.08.2025
Як зберігати ПН і РК в електронній формі та надавати їх для перевірки
ПН і РК, складені в електронній формі, повинні зберігатися платниками ПДВ на електронних носіях інформації у формі, що дає змогу здійснити перевірку їх цілісності на цих носіях. Під час проведення перевірки платники ПДВ зобов’язані надати посадовим (службовим) особам контролюючого органу досту...
Кращі матеріали