Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (29.06-02.07.2021)

05.07.2021 170 0 0

Зміни в законодавстві з 29.06-02.07.21 року

Важливі роз’яснення держорганів на 2 липня 2021 року

Документи, що набрали чинності з 29.06-02.07.21 року

Про треба знати на цьому тижні?

З 1 липня стартують перевірки Держпраці та податкової

З 1 липня у співпраці з Державною податковою службою України розпочнуться інспекції Держпраці з метою виявлення роботодавців, що використовують незадекларовану працю, та стимулювання їх до переходу до формальних трудових відносин. Заходи відбуватимуться відповідно до Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

В Україні збільшився розмір аліментів на дитину

Розмір аліментів на дитину складе 1 006,50 грн (для дітей до 6 років) і 1255 грн (від 6 до 18 років).

Прийнято законопроєкти «Дія Сіті» для ІТ-індустрії

Законопроєктом від 02.11.20 р. № 4303 установлюється спеціальний правовий режим для IT-індустрії – «Дія Сіті» на 15 років. Набути статусу резидента «Дія Сіті» може юрособа, яка працює в ІТ-сфері (розроблення програмного забезпечення, комп’ютерних ігор, IT-сервісів тощо), відповідає певним критеріям та подала заяву про набуття такого статусу.

Законопроєкт від 14.04.21 р. № 5376 передбачає внесення змін до Податкового кодексу з метою надання податкових стимулів ІТ-індустрії, запровадження спеціального режиму оподаткування.

Зміни в законодавстві, що діють із липня 2021 року

В Україні збільшать страхові виплати

Розмір страхових виплат становитиме: потерпілому в результаті нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) - 40443 грн; сім'ї в разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) - 237 900 грн; утриманцю в разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) - 47 580 грн.

Із 1 липня підвищено розміри соціальної допомоги

Із 1 липня у зв’язку з підвищенням розмірів прожиткового мінімуму зросли основні соціальні показники та розміри соціальної допомоги.

Важливо:

З 1 липня Держпраці починає перевірки: хто з роботодавців у зоні ризику

Інформаційні бази ДПС дають Держпраці можливість відібрати роботодавців, що мають високий ризик за наступними критеріями. Наприклад, невідповідність кількості працівників роботодавця обсягам виробництва (виконаних робіт, наданих послуг) до середніх показників за відповідним видом економічної діяльності.

Виплати лікарняних та декретних перевірять: Мінфін підготував методику верифікації

Міністерство фінансів України підготувало Методику верифікації державних виплат, що здійснюються за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Верифікація проводиться шляхом порівняння даних, отриманих від різних відомств.

Актуально:

Працівник працює неповний робочий день. В якому розмірі сплачується ЄСВ

Роботодавець має право нарахувати працівнику, який працює неповний робочий день, заробітну плату нижчу за мінімальну, але за умови, що сума нарахованої заробітної плати має бути не менша ніж частина від мінімальної заробітної плати, що припадає на фактично відпрацьований час.

Закриття філії: як подати форму № 20-ОПП

У разі закриття відокремленого підрозділу, такий відокремлений підрозділ подає до контролюючого органу повідомлення за ф. № 20-ОПП з інформацією про закриття об’єктів оподаткування, а юридична особа – повідомлення за ф. № 20-ОПП з інформацією про відкриття об’єктів оподаткування, що не припиняються із закриттям відокремленого підрозділу (п. 8.2 розд. VIIІ Порядку № 1588).

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали