В Україні розроблять гігієнічні стандарти для свиноферм
19.08.2017 243 0 0
Асоціація «Свінаводи України» з експертами проекту USAID Агросельхозразвітіе взялися за розробку «Керівництва по дотриманню вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів на потужностях по вирощуванню, змісту, забою свиней і первинної переробки туш».
Як зазначається, фахівці опишуть загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортуванні тварин до місця забою і передзабійного утримання, а також безпосередньо забою свиней і оброблення м'яса. Керівництво також буде включати розробку і впровадження процедур заснованих на принципах НАССР - для переробників.
Щоб документ не був «абстрактним» і при цьому не створював бар'єрів для роботи бізнесу, а навпаки, став інструкцією із застосування законодавства, була досягнута домовленість про його практичне застосування в ряді господарств АСУ (мова йде і про свинокомплекси, і про м'ясопереробні підприємства).
Також уточнюється, що за результатами аудитів, «чернетка» установок буде доопрацьовуватися. Другий етап перевірки на практиці відбудеться у вересні цього року.
Джерело: http://agroportal.ua/
Коментарі до матеріалу