Як бухгалтерові зручніше і безпечніше організувати рух виручки при цілодобовій роботі ресторану
18.10.2016 533 0 1
Із цієї статті ви дізнаєтеся: які у підприємства є варіанти (з погляду бухгалтера) з веденням касової книги (коли без неї не обійтися) і без нього.
Що можна зробити на практиці: організувати на підприємстві відокремлений підрозділ, який не веде касову книгу, щоб уникнути нічного заповнення касової книги й оформлення ПКО.
Правила оприбуткування виручки
Питання прибуткування готівкової виручки регулюються Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою Правління НБУ від 15.12.04 р. № 637 (далі – Положення № 637). Під оприбуткуванням готівки розуміється облік готівки, що надходить у касу підприємства), у касовій книзі, книзі обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) (п. 1.2 Положення № 637). Усю суму готівки, що надходить у касу, потрібно оприбуткувати своєчасно (у день її отримання) і в повній сумі (п. 2.6 Положення № 637.
Далі розглянемо, які саме дії потрібно зробити підприємству або його відокремленому підрозділу для оприбуткування готівки.
Якщо підприємство веде касову книгу
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року