• Швидкий пошук надійних рішень
    і практичної інформації

Uteka

Я шукаю...

Де шукати:

розширений пошук
Отримайте доступ до більше 2 мільйонів готових рішень, публікацій та оглядів
Оформити
передплату

Як бухгалтерові зручніше і безпечніше організувати рух виручки при цілодобовій роботі ресторану

Із цієї статті ви дізнаєтеся: які у підприємства є варіанти (з погляду бухгалтера) з веденням касової книги (коли без неї не обійтися) і без нього.

Що можна зробити на практиці: організувати на підприємстві відокремлений підрозділ, який не веде касову книгу, щоб уникнути нічного заповнення касової книги й оформлення ПКО.

Правила оприбуткування виручки

Питання прибуткування готівкової виручки регулюються Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою Правління НБУ від 15.12.04 р. № 637 (далі – Положення № 637). Під оприбуткуванням готівки розуміється облік готівки, що надходить у касу підприємства), у касовій книзі, книзі обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) (п. 1.2 Положення № 637). Усю суму готівки, що надходить у касу, потрібно оприбуткувати своєчасно (у день її отримання) і в повній сумі (п. 2.6 Положення № 637.

Далі розглянемо, які саме дії потрібно зробити підприємству або його відокремленому підрозділу для оприбуткування готівки.

Якщо підприємство веде касову книгу

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали