Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Комерція від 18.10.2022

18.10.2022 156 0 0

Шановні колеги!

Останнім часом все частіше підприємства приймають рішення про ліквідацію. Якщо підприємство ліквідується за рішенням власника, як правило, відбуваються перевірки. Але якщо документи, пов’язані зі сплатою ЄСВ, не перевірялися, чи може податковий орган у такому разі пред’явити претензії щодо ЄСВ і застосувати санкції вже після ліквідації підприємства? В Uteka-Комерція ми уважно проаналізували законодавчі норми та дали докладну відповідь.

Блокування реєстрації податкових накладних – це проблема багатьох платників ПДВ, до того ж розблокувати їх виходить не завжди. Тому ми розібрали, коли покупець отримає підстави для того, щоб включити суми ПДВ з таких податкових накладних до складу витрат.

У період воєнного стану для збереження інформації та мінімізації ризиків хостинг від нерезидентів став більш затребуваним. Отже, дізнайтеся: чи треба утримувати податок з доходів нерезидентів у разі оплати хостингу іноземній компанії та чи виникає обов’язок нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ.

Також ми розглянули:

  • питання, пов’язані із зберіганням пального, а саме: чи потрібна ліцензія, якщо пальне зберігається в 5-літрових каністрах та чи можна зберігати пальне для газонокосарок без ліцензії;
  • чи може платник ЄП за ставкою 2 % перейти на загальну систему оподаткування, якщо до переходу на ЄП за ставкою 2 % він був платником ЄП за ставкою 5 %;
  • які податкові наслідки можуть бути у платника податку на прибуток, якщо він виплатив ФОП дохід від діяльності, яка не зазначена в реєстрі платників ЄП.

Наступного тижня ми готуємо для вас також багато цікавого, зокрема:

  • які зміни внесені до порядку блокування ПН та РК;
  • чи можна поновити електронний ключ у податковій за довіреністю;
  • як списати паливо по gps-навігатору;
  • чи правомірні позапланові перевірки від’ємного значення ПДВ.

​​​​​​​Корисного читання!

З повагою
Зінаїда Омельницька,
головна редакторка Uteka-Комерція

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Комерція»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права

4428 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали