В Україні посилять контроль за харчуванням у навчальних закладах
08.05.2018 472 0 0
З 20 вересня 2019 року набувають чинності нові правила контролю за безпекою харчування в закладах освіти. Вони передбачають держконтроль на всіх етапах виробництва та обігу харчових продуктів за принципом «від лану до столу».
Відповідні норми передбачені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Зокрема, найважливішим нововведенням стане запровадження міжнародної системи НАССР, яка ідентифікує, оцінює і контролює ризики на всіх етапах виготовлення харчових продуктів.
Окрім впровадження у себе системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги харчування в закладах освіти, повинен бути внесений в Державний реєстр потужностей операторів ринку та мати можливість простежувати інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти.
http://minagro.gov.ua/
Коментарі до матеріалу