Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Усунуто неузгодженості у законі щодо підвищення якості харчових продуктів

10.10.2024 21 0 0

10 жовтня Верховна Рада відповідно до ст. 131 Закону від 10.02.2010 № 1861-VI «Про Регламенту Верховної Ради України» усунула неузгодженості в ухваленому 4 вересня 2024 року Законі від 16.12.2021 № 1978-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми».

Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів. Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.

Законом пропонується:

  • встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 г на 100 г загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
  • заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Верховна Рада


Приєднуйтесь до Uteka у Telegramm

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали