Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Відповідну постанову № 23 було прийнято на урядовому засіданні 16 січня 2019 року.
Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва, є:
Нормативно-правовий акт передбачає бальну систему оцінки показників критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).
Віднесення суб'єкта господарювання до одного з трьох ступенів ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями відповідно до шкали балів: від 41 до 100 балів - до високого ступеня ризику; від 21 до 40 балів - до середнього ступеня ризику; від 0 до 20 балів - до незначного ступеня ризику.
Періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері насінництва та розсадництва визначається залежно від ступеня ризику від провадження господарської діяльності: високий ступінь ризику - не частіше 1 разу на 2 роки; середній ступінь ризику - не частіше 1 разу на 3 роки; незначний ступінь ризику - не частіше 1 разу на 5 років.
https://www.kmu.gov.ua