Нові гігієнічні вимоги до м'яса птиці
06.09.2016 733 0 0
3 вересня набув чинності наказ МОЗ від 06.08.13 р. № 694 "Про затвердження Гігієнічних вимог до м'яса птиці та окремими показниками його якості".
Гігієнічні вимоги застосовуються для всіх потужностей (об'єктів), які виробляють м'ясо птиці в Україні та/або здійснюють його продаж.
Документом визначено особливості класифікації м'яса птиці (тушка, філе, вирізка і т.д.), вимоги до обробки м'яса, пакування, маркування, продажу, а також встановлені вимоги до бійні.
Важливе нововведення документа - встановлення гігієнічних вимог до норм вмісту води в м'ясі птиці. Визначена і частота проведення перевірок щодо змісту води, викликаної технологічним процесом, і дії в разі виявлення невідповідності.
Гігієнічні вимоги не поширюються на м'ясо птиці, вироблене для особистого споживання і особистими селянськими господарствами для реалізації на агропродовольчих ринках. А для потужностей (об'єктів), на яких виробляється продукція для експорту, вимоги застосовуються тільки в частині, що не суперечить вимогам країни-імпортера.
Коментарі до матеріалу