Кабмін оприлюднив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності, а також порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю операторів ринку (потужностей) Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Зокрема, встановлено процедуру визначення періодичності здійснення планових інспектувань та аудитів відповідності діяльності операторів ринку вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров'я та благополуччя тварин.
Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, є:
Періодичність здійснення планових заходів державного контролю у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та ветеринарної медицини визначається на підставі ризик-орієнтованого підходу.
http://www.kmu.gov.ua