Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (25-29.10.2021)

01.11.2021 221 0 0

Зміни в законодавстві з 25 по 29 жовтня 2021 року

Важливі роз'яснення держорганів на 29 жовтня 2021 року

Документи, що набрали чинності з 25 по 29 жовтня 2021 року

Про що треба знати на цьому тижні?

З 1 листопада у Києві запроваджуються суворі карантині обмеження

З 1 листопада столиця запроваджує суворі обмеження, оскільки за критеріями досягла показників «червоної» зони. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час термінового онлайн-брифінгу.

Мінфін удосконалює законодавчі засади ведення бухгалтерського обліку

Уряд своїм рішенням схвалив зміни до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність». Метою цих змін є удосконалення законодавчих засад ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності відповідно до положень національного та європейського законодавства.

Зміниться Порядок інформування ДПС про відкриті банківські рахунки

ДПС пропонує оновити Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів. Відповідний проект змін розміщено на сайті податкової служби.

Важливо:

ДПС пропонує змінити Порядок обліку платників податків

ДПС презентувала зміни до Порядку обліку платників податків і зборів та деяких нормативно-правових актів Мінфіну. Проект відповідного наказу розміщено на сайті податкової служби.

Правила використання касових апаратів - змінено

З 17 вересня 2021 року діють зміни до правил використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), внесені наказом Мінфіну України від 26.07.2021 року № 427. Так, зокрема, змінами до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій визначено, що ПРРО може бути встановлений та застосовуватися лише на пристрої, що належить суб'єкту господарювання на праві власності, володіння, користування, на якого зареєстровано ПРРО.

Оформлення роботодавцем заяви-розрахунка за е-лікарняним

Загальні правила заповнення лицьового та зворотного боків заяви-розрахунку: http://www.fssu.gov.ua

Актуально:

Які штрафи за відсутність захисної маски: поліція посилює контроль

Ігнорування норми щодо наявності захисної маски тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 грн до 255 гривень.

ПФУ оприлюднив проект плану перевірок на 2022 рік

Пенсійний фонд України оприлюднив проект річного плану перевірок на Інспекційному порталі. Згідно розміщеної інформації під планові заходи державного нагляду (контролю) ПФУ у 2022 році підпадають 1557 суб’єктів господарювання.

Вимоги до проведення масових заходів під час карантину

Проведення масових заходів під час карантину вимагає суворого дотримання низки норм. Останні можна знайти у Постанові Кабміну №1236 та Постанові Головного санітарного лікаря від 19.10.2021 р. №18. Залежно від рівня епіднебезпеки, який встановлений у регіоні правила дещо різняться.

Несвоєчасно подали повідомлення за ф. № 20-ОПП: яка відповідальність?

Неподання ф. № 20-ОПП у строки та у випадках, передбачених ПКУ тягне за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн., на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 1020 гривень.

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали