• Швидкий пошук надійних рішень
    і практичної інформації

Uteka

Я шукаю...

Де шукати:

розширений пошук
Отримайте доступ до більше 2 мільйонів готових рішень, публікацій та оглядів
Оформити
передплату

Спецпроект «ХАССП – 7 простих кроків до прибутковості підприємства»

13.08.2019 887 0 0

Спецпроект «ХАССП – 7 простих кроків до прибутковості підприємства»

1 из 1

HACCP (від. англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) – це система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Ця система ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.

З 1 січня 2019 року настав час «Ч» для підприємств, які мають справу з тваринницькою продукцією. Щоб Досягти конкурентної переваги вони мають запровадити систему HACCP – Систему безпеки харчової продукції, що є обов'язковою вимогою в законодавстві України.

20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах.

На сьогоднішній день в сучасному світі дотримання вимог НАССР, ISO 22000, 2011/ISO/TS 22002-1:2009 та ДСТУ ISO 22000:2007, є одним із затребуваних заходів якості продовольчої продукції.

Наявність на підприємствах харчової промисловості цих стандартів та відповідних сертифікатів, не тільки престижно, але й гарантовано надасть ряд вагомих економічних переваг. Відповідно, застосовуючи вище наведені стандарти, підприємство розширює поле своєї діяльності та збільшує власний прибуток.

Державний контроль суб’єктів господарювання в 2019 році є ризик-орієнтованим і здійснюється з періодичністю, достатньою для досягнення цілей Закону України від 04.04.2018 р. № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин».

Заходи державного контролю в 2019 році будуть здійснюватися без попередження (повідомлення) оператора ринку – що провадить діяльність із метою чи без мети отримання прибутку, в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів/інших об'єктів санітарних заходів., крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю.

Аудит постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, проводиться за умови повідомлення оператора ринку не пізніше ніж за три робочих дні до здійснення такого заходу.

Спецпроект «ХАССП – 7 простих кроків до прибутковості підприємства» дає відповіді на питання:

Кому потрібно запроваджувати систему?

Чи обов’язковою є сертифікація?

Які кроки потрібно зробити підприємствам у цьому напрямку?

Чи готові взагалі оператори ринку до впровадження цієї системи?

Що буде з тими хто не встигне?

Коли почнуться перевірки, як будуть перевіряти операторів ринку і які штрафи?

Які документи необхідно оформити для запровадження ХАССП?

Які найпоширеніші помилки при запровадженні системи?

Які кроки потрібно зробити для успішного впровадження ХАССП?

Що дасть вам запровадження ХАССП?

Наш спецпроект також надасть відповіді на питання: з якими проблемами торговельні підприємства зустрічаються при впровадженні систем безпеки харчових продуктів, скільки часу та грошей на це необхідно, на що варто звернути увагу.

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали