Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Харчування працівників за рахунок підприємства

22.08.2019 793 0 0

Соцпакет для співробітників

Акценти статті:

  • чи є межа між звичайною турботою про працівників і додатковим благом;
  • чим «шведський стіл» загрожує роботодавцям та працівникам;
  • чому податківці наполягають на обкладенні вартості безплатного харчування ПДФО, військовим збором (далі – ВЗ) і ЄСВ, та як до цього ставляться суди;
  • про які ще податки варто подумати роботодавцям, які надають своїм працівникам безплатне харчування.

Організація харчування працівників – справа потрібна й навіть благородна. Особливо, якщо підприємство-роботодавець бере всі витрати на себе. Такі підприємства, вочевидь, мали б розраховувати на підтримку з боку держави. Натомість вони мають лише додаткові клопоти й проблеми з податківцями.

Претензії останніх добре відомі:

  • діяльність не приносить доходу – отже, не є господарською;
  • приміщення, облаштовані для організації харчування (будь то справжня їдальня чи маленька кімнатка), й обладнання, яке в них знаходиться, – невиробничі основні засоби;
  • борщі та котлети, з’їдені працівниками, – додаткове благо для останніх, а навіть, якщо й не благо (детальніше про це – далі), то все одно дохід!

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали