Харчування працівників за рахунок підприємства
Акценти статті:
- чи є межа між звичайною турботою про працівників і додатковим благом;
- чим «шведський стіл» загрожує роботодавцям та працівникам;
- чому податківці наполягають на обкладенні вартості безплатного харчування ПДФО, військовим збором (далі – ВЗ) і ЄСВ, та як до цього ставляться суди;
- про які ще податки варто подумати роботодавцям, які надають своїм працівникам безплатне харчування.
Організація харчування працівників – справа потрібна й навіть благородна. Особливо, якщо підприємство-роботодавець бере всі витрати на себе. Такі підприємства, вочевидь, мали б розраховувати на підтримку з боку держави. Натомість вони мають лише додаткові клопоти й проблеми з податківцями.
Претензії останніх добре відомі:
- діяльність не приносить доходу – отже, не є господарською;
- приміщення, облаштовані для організації харчування (будь то справжня їдальня чи маленька кімнатка), й обладнання, яке в них знаходиться, – невиробничі основні засоби;
- борщі та котлети, з’їдені працівниками, – додаткове благо для останніх, а навіть, якщо й не благо (детальніше про це – далі), то все одно дохід!
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року