Застосування РРО на підприємствах ресторанного бізнесу
08.08.2017 680 0 1
Акценти цієї статті:
- коли підприємству ресторанного бізнесу можна працювати без РРО;
- як програмувати РРО в ресторанному бізнесі.
Ресторанний бізнес – це сфера громадського харчування. Суб'єкти господарювання (далі – СГ), які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток тощо) у сфері громадського харчування, повинні застосовувати РРО. Це загальне правило, установлене ст. 3 Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» (далі – Закон № 265).
Це означає, що такі СГ зобов'язані:
- проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО. А в окремо передбачених випадках – застосовувати розрахункові книжки;
- роздруковувати фіскальні чеки за формою № ФКЧ-1 (додаток 1 до Положення про форму і зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.16 р. № 13, далі – Наказ № 13, Положення № 13) і видавати їх клієнтам;
- видавати клієнтові, який відмовляється від отримання передоплаченої послуги (наприклад, від заздалегідь оплаченого банкету), фіскальний касовий чек видачі коштів (форма № ФКЧ-2 згідно з додатком 2 до Положення № 13).
Завважимо, що звільнення від РРО при продажу продукції власного виробництва (п. 1 ст. 9 Закону № 265) не поширюється на підприємства громадського харчування.
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року