• Швидкий пошук надійних рішень
    і практичної інформації

Uteka

Я шукаю...

Де шукати:

розширений пошук
Отримайте доступ до більше 2 мільйонів готових рішень, публікацій та оглядів
Оформити
передплату

Перевіряє Держпродспоживслужба

01.08.2018 336 0 0

Де закінчується мораторій

Із консультації ви дізнаєтеся, як поводитися при перевірках Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба), які документи вам повинні пред'явити до початку перевірки, а також у яких випадках ви маєте право не допустити перевіряючих до перевірки.

Відповідно до п. 1 Положення № 667 Держпродспоживслужба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого направляється та координується КМУ та який реалізує державну політику в сферах:

  • ветеринарної медицини;
  • безпеки та окремих показників якості харчових продуктів;
  • карантину та захисту рослин;
  • ідентифікації та реєстрації тварин;
  • санітарного законодавства;
  • попередження і зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення;
  • метрологічного нагляду;
  • ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності;
  • насінництва (у частині сертифікації насіння і посадкового матеріалу);
  • держнагляду (контролю) у сфері охорони прав на сорти рослин, насінництва;
  • держконтролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів і рекламу в цій сфері;
  • якості зерна і продуктів його переробки;
  • держнагляду (контролю) за дотриманням заходів біологічної та генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин при створенні, дослідженні та практичному використанні генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування та форми власності;
  • здійснення радіаційного контролю над рівнем радіоактивного забруднення сільгосппродукції та продуктів харчування.

Зазначимо, що Держпродспоживслужба складається з декількох департаментів й управлінь, а саме:

  • департамент безпеки харчових продуктів і ветеринарії;
  • управління держконтролю (займається питаннями ветеринарної медицини, безпеки та окремих показників якості харчових продуктів, ідентифікації та реєстрації тварин);
  • департамент фітосанітарії (контроль у сфері насінництва);
  • департамент захисту споживачів;
  • управління держсанепіднагляду;
  • управління контролю за регульованими цінами.

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали