Перевірки контролюючими органами: підстави та порядок проведення, облік результатів
Санітарно-епідеміологічний нагляд здійснює Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства (далі – Управління), що входить до складу Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба). Якими повноваженнями наділені перевіряючі з Управління та які види перевірок вони мають право проводити, розповімо в консультації.
При проведенні перевірок Управління керується: Законами № 877 і № 4004, а також Положенням № 1109.
Для довідки: офіційний сайт Держпродспоживслужби. На цьому сайті можна ознайомитися зі структурою та повноваженнями Управління.
Управління може прийти із плановою та позаплановою перевірками. Порядок їх проведення регулюється Законом № 877 (див. таблицю).
Показник