Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора від 19.12.2023

19.12.2023 185 0 0

Шановні колеги!

Наближаються новорічні свята, і підприємства намагаються створити святковий настрій для своїх працівників та їх дітей. Тому на цьому тижні ми розглянули «новорічні» теми і передусім – тему подарунків. Ми докладно розповіли:

Ті підприємства, які планують для своїх партнерів подарунки з алкоголем, мають знати, що робити цього не можна, оскільки такі дії потребують наявності ліцензії на роздрібний продаж алкоголю. Докладніше про це читайте тут.

Знижки та розпродажі, як правило, оголошуються підприємствами торгівлі в рекламних цілях. І, як будь-яка рекламна акція, вони вимагають бездоганного документального оформлення, щоб уникнути претензій із боку ДПС. Тому ми розглянули не тільки особливості відображення в обліку операцій із надання знижок, але й документальне оформлення таких операцій.

Зараз дуже популярний та приємний подарунок – подарунковий сертифікат. Підприємства часто придбавають подарункові сертифікати на товари, щоб роздати своїм працівникам як заохочення, а також безплатно передати партнерам компанії для зміцнення партнерства. Тому ми розглянули:

Вас цікавить, чи має право роботодавець у період воєнного стану за власним рішенням установити своїм працівникам вихідні дні для святкування Різдва та Нового року? Відповідь тут.

Наступного тижня в публікаціях Uteka-Комерція читайте:

  • що потрібно перевірити в обліку наприкінці року;
  • які зміни в адмініструванні ПДВ відбувалися протягом 2023 року;
  • кому потрібно встановлювати термінали в 2024 році.

Корисного вам читання!

З повагою
Зінаїда ОМЕЛЬНИЦЬКА,
головна редакторка Uteka-Комерція

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Комерція»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права

4428 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали