Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Як підвищити привабливість продукції на світовому ринку

06.11.2018 291 0 1

Система HACCP: хто має розробляти та в які строки
Система HACCP: на варті інтересів вашого бізнесу та здоров’я споживачів

Для кого ця стаття: для сільгосппідприємств, які для впевненого просування на європейські ринки повинні узгоджувати технологічні процеси і параметри продуктів з європейськими вимогами, міжнародними стандартами та чинним законодавством України.

Із цієї статті ви дізнаєтеся: про розвиток ринку та конкуренцію між виробниками, а також про те, як збільшити попит на неї.

Досягти конкурентної переваги сучасному агровиробнику дозволить лише позитивний імідж підприємства та гарантія стабільної якості та безпечності продуктів харчування і продовольчої сировини. Відповідність продукції вимогам міжнародних стандартів, що підтверджено наявністю міжнародних сертифікатів, надає ці переваги та сприяє міцній позиції підприємства на іноземних ринках.

Сьогодні гостро стоїть питання захисту інтересів та прав споживачів: одне із завдань сертифікації – поліпшити торгівлю та захистити споживача від імовірно небезпечної продукції. Наявність єдиного зведення норм, що стосуються виробництва й маркування продукції, зовнішнього вигляду та споживчих властивостей, виключає можливість підробки товарів, випадків несумлінної конкуренції та виникнення проблем унаслідок використання небезпечного для споживача продукту.

У публікації «Система HACCP: на варті інтересів вашого бізнесу та здоров’я споживачів» ми вже розповідали про прийняття Закону від 18.05.17 р. № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами стандартів серії ISO 22000 і HACCP, на базі якої створено практично всі сучасні стандарти харчової безпечності.

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали