Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Зберігання картоплі: бухоблік та оподаткування природного убутку

25.09.2023 192 0 1

Картопля може обліковуватися в бухобліку сільгосппідприємства залежно від його спеціалізації як сільгосппродукція, як сировина для промислової переробки та/або як корм для тварин. Строк її зберігання – тривалий. Тому виникає потреба в розрахунку природних втрат за цим видом активів. Як це зробити, зважаючи на різні умови та строки зберігання? Як відобразити в обліку втрати в межах норм природних втрат та які особливості оподаткування? Чи можна псування продукції на складі списати за рахунок природних втрат? Відповімо на ці питання у статті.

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали