Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 06.06.2023

06.06.2023 64 0 0

Вітаю, шановні колеги!

Головною темою публікацій Uteka-Агро цього тижня є щорічні відпустки. Ми розповідаємо про особливості надання відпусток у воєнний час:

Працівник не виходить на роботу понад чотири місяці поспіль, і весь цей час інформації про причини його відсутності на роботі у роботодавця немає. Підстава для звільнення такого працівника з’явилася в роботодавців ще з 19.06.2022 – з набуттям чинності Законом від 01.07.2022 № 2352-IX. Але досі її плутають зі звільненням працівника за прогул. У чому різниця між цими двома підставами для розірвання трудового договору, ми розглянули тут: «Звільнення в разі відсутності працівника понад чотири місяці VS звільнення за прогул».

Для агропідприємств, які розглядають варіант співпраці із комунальними чи державними підприємствами для вирощування сільгосппродукції, ми підготували консультацію, в якій розповідаємо про особливості ведення спільної діяльності та надаємо рекомендації щодо укладання договору про спільну діяльність та особливості залучення найманих працівників сільгосппідприємства до робіт («Укладаємо договір про спільну діяльність із комунальною установою: правила та обмеження»).

Серед іншого, розглядаємо і тему фактичних перевірок органами ДПС у воєнний час.

Звертаємо увагу на новий спецвипуск Uteka-Агро «Фінансова допомога від засновника: як вигідно оформити у 2023 році». Ми розповімо про можливі варіанти поповнення обігових коштів підприємства та їх податкові нюанси, як правильно з юридичного погляду оформити операцію з надання засновником фінансової допомоги своєму підприємству, наведемо зразки договорів, а також відповімо на найбільш поширені запитання.

Матеріали Uteka-Агро наступного тижня будуть присвячені таким темам:

  • вихід члена ФГ на пенсію: як оформити;
  • як відображати в бухобліку нарахування податків;
  • неперсоніфікований дохід (подарунки, благодійна допомога, харчування працівників) – аналіз роз’яснень податківців та наявної судової практики.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук 

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали