Визначено критерії перевірки операторів ринку харчових продуктів
Затверджено порядок, яким визначено періодичність планових перевірок відповідності діяльності операторів ринку (потужностей) вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, які здійснюються Держпродспоживслужбою, та критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження. Ступінь ризику в цій сфері оцінюється за такими критеріями:
- визначено ризики, пов’язані з тваринами, харчовими продуктами, кормами, операторами ринку, використанням харчових продуктів або кормів, процесів, матеріалів, речовин, провадженням діяльності або операцій, які можуть справити негативний вплив на безпечність харчових продуктів та/або кормів, здоров’я та благополуччя тварин;
- результати попередніх перевірок; ефективність процедур, які застосовуються оператором з метою дотримання законодавства; інформація, яка може свідчити про невідповідність госпдіяльності вимогам законодавства.
Залежно від суми балів кожна потужність відноситься до певного ступеня ризику та перевіряється:
від 90 балів і більше – дуже високий ступінь. Інспектування – не більше 4 разів на рік, аудит – раз на рік;
70 до 89 балів – високий ступінь. Інспектування – тричі на рік, аудит – раз на рік;
40 до 69 балів – середній ступінь. Інспектування – двічі на рік, аудит – раз на рік;
21 до 39 балів – низький ступінь. Інспектування – раз на рік, аудит – раз на два роки;
0 до 20 балів – незначний ступінь. Інспектування – раз на два роки, аудит не проводиться.
Постанова КМУ від 31.10.18 р. № 896 набула чинності з 06.11.18 р. («Урядовий кур’єр» від 06.11.18 р. № 208).
Коментарі до матеріалу