Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Мінекономіки роз'яснило виробникам морозива як вести бізнес

23.03.2021

Розроблені для виробників морозива методичні настанови носять рекомендаційний характер і роз'яснюють їм вимоги законодавства в сфері ведення їх діяльності

Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива.

Відповідний наказ № 546 було затверджено 16 березня 2021 року. Документ розроблено у співпраці з Асоціацією українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”.

Настанови покликані роз’яснити виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Завдяки Настановам виробники морозива отримали покрокові інструкції з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до:

  • планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
  • безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів;
  • предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
  • чистоти поверхонь;
  • здоров’я та гігієни персоналу;
  • захисту харчових продуктів від забруднення;
  • поводження з харчовими відходами;
  • зберігання та транспортування харчових продуктів;
  • контролю за технологічними процесами;
  • маркування харчових продуктів тощо.

«Це допоможе виробникам уникнути помилок та необґрунтованих витрат при впровадженні системи НАССР, побудувати ефективну систему НАССР та почуватися впевнено під час проходження заходів офіційного контролю. Ми, як споживачі, теж матимемо зиск з цього - морозиво буде не лише смачним, але й безпечним», - підкреслив заступник Міністра Сергій Глущенко.

www.me.gov.ua

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
01.07.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Унесено зміни до переліку територій бойових дій і ТОТ (текст наказу від 16.06.2025) Грошова компенсація за невикористані щорічні відпустки У Резерв+ з’являться нові можливості отримати автоматичну відстрочку Уряд затвердив зміни до Порядку нарахування Є...
20.05.2025
Актуальні рахунки для сплати податків
Інформація про реквізити рахунків, відкритих для зарахування податків, а також для сплати єдиного внеску Більше за темою: Нова форма ТТН: огляд змін Мікро, мале, середнє чи велике: навіщо треба визначати розмір підприємства Затверджуємо та оновлюємо штатний розпис: правила та нюанси Сп...
17.04.2025
З 16.04.2025 почали діяти терміни зберігання документів щодо військового обліку
Більше за темою: Накази та розпорядження: основні терміни, види і строки зберігання Строки зберігання первинних документів збільшено: чи вплине це на строки давності для перевірок Міністерство юстиції наказом від 14.03.2025 № 748/5 затвердило зміни до Переліку типових документів, що створюють під ...
Нове
01.07.2025
В Україні можуть змінити підходи до оцінювання майна
Більше за темою: Оренда комунального майна: нюанси укладення договору Унесення права користуванням майном до складеного капіталу фермерського господарства Адміністративний арешт майна платника податків: підстави та порядок накладення У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про оцінку майна (р...
01.07.2025
Держстат затвердив форму статистичного спостереження № 1-послуги (квартальна) «Звіт про обсяги реалізованих послуг»
Форма вводиться в дію, починаючи зі звіту за І квартал 2026 року. Більше за темою: Чи буде штраф за несвоєчасне подання статистичних звітів? Відповідно до ст. 5, 18, 26 Закону від 16.08.2022 № 2524-IX «Про офіційну статистику» та п. 4 Положення про Державну службу статистики України, за...
01.07.2025
Затверджено форми статистичного спостереження про надходження молока для отримання з нього молочних продуктів
Форма № 13-заг (місячна) «Звіт про надходження молочної сировини на перероблення й отримання з неї молочних продуктів» вводиться у дію, починаючи зі звіту за січень 2026 року. Форма № 13-заг (річна) «Звіт про надходження молочної сировини на перероблення й отримання з неї...
Кращі матеріали