Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Мінекономіки роз'яснило виробникам морозива як вести бізнес

23.03.2021

Розроблені для виробників морозива методичні настанови носять рекомендаційний характер і роз'яснюють їм вимоги законодавства в сфері ведення їх діяльності

Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива.

Відповідний наказ № 546 було затверджено 16 березня 2021 року. Документ розроблено у співпраці з Асоціацією українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”.

Настанови покликані роз’яснити виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Завдяки Настановам виробники морозива отримали покрокові інструкції з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до:

  • планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
  • безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів;
  • предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
  • чистоти поверхонь;
  • здоров’я та гігієни персоналу;
  • захисту харчових продуктів від забруднення;
  • поводження з харчовими відходами;
  • зберігання та транспортування харчових продуктів;
  • контролю за технологічними процесами;
  • маркування харчових продуктів тощо.

«Це допоможе виробникам уникнути помилок та необґрунтованих витрат при впровадженні системи НАССР, побудувати ефективну систему НАССР та почуватися впевнено під час проходження заходів офіційного контролю. Ми, як споживачі, теж матимемо зиск з цього - морозиво буде не лише смачним, але й безпечним», - підкреслив заступник Міністра Сергій Глущенко.

www.me.gov.ua

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
14.10.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Прийнято новий закон щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану Оновлено Довідник умовних кодів товарів Аванс і зарплата: строки виплати ДПС відповідає на актуальні запитання платників податків: лист від 06.10.2025 Оновлено перелік кодів орга...
08.09.2025
Закон № 4536 опубліковано 3 вересня: огляд основних змін
Закон № 4536 вносить зміни, зокрема, до Податкового кодексу, Закону від 08.07.2010 № 2464-VІ , Закону від 18.06.2024 № 3817-ІХ. Більшість норм Закону № 4536 набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування, тобто з 1 жовтня 2025 року. Більше за темою: Квартальна об&...
17.07.2025
Кабмін оновив правила визначення критичності підприємств для бронювання працівників
Порядок та Критерії, за якими бронюють працівників підприємств, знову зазнали змін. Розглянемо, кого цього разу це стосується. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Строки зберігання документів з військового обліку та бронювання Бронювання у ф...
Нове
14.10.2025
Оприлюднено зміни до к НП(С)БО 26 «Виплати працівникам»
Мінфін пропонує змінити НП(С)БО 26 «Виплати працівникам». Що саме планують змінити? Більше за темою: Виплати працівникам після їх звільнення у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ Міністерство фінансів оприлюднило проєкту наказу «Про затвердження Змін до Національного положення (ста...
13.10.2025
Схвалено у першому читанні законопроєкт про основні засади державного нагляду (контролю)
Документ спрямований на трансформацію системи державного нагляду (контролю) – від карально-репресивної моделі до превентивної та ризик-орієнтованої. Йдеться про створення сучасної системи, заснованої на запобіганні порушенням, а не на покаранні. Більше за темою:      ...
13.10.2025
Заклади вищої освіти зможуть самостійно визначати процедуру присвоєння професійних кваліфікацій
Унесено зміни до Порядку присвоєння професійних кваліфікацій закладами вищої освіти в разі відсутності професійного стандарту. Більше за темою: Запровадження Єдиного реєстру кваліфікацій Урядом на засіданні 10 жовтня внесено зміни до Порядку присвоєння професійних кваліфікацій закладами вищої освіт...
Кращі матеріали