Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Мінекономіки роз'яснило виробникам морозива як вести бізнес

23.03.2021

Розроблені для виробників морозива методичні настанови носять рекомендаційний характер і роз'яснюють їм вимоги законодавства в сфері ведення їх діяльності

Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива.

Відповідний наказ № 546 було затверджено 16 березня 2021 року. Документ розроблено у співпраці з Асоціацією українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”.

Настанови покликані роз’яснити виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Завдяки Настановам виробники морозива отримали покрокові інструкції з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до:

  • планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
  • безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів;
  • предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
  • чистоти поверхонь;
  • здоров’я та гігієни персоналу;
  • захисту харчових продуктів від забруднення;
  • поводження з харчовими відходами;
  • зберігання та транспортування харчових продуктів;
  • контролю за технологічними процесами;
  • маркування харчових продуктів тощо.

«Це допоможе виробникам уникнути помилок та необґрунтованих витрат при впровадженні системи НАССР, побудувати ефективну систему НАССР та почуватися впевнено під час проходження заходів офіційного контролю. Ми, як споживачі, теж матимемо зиск з цього - морозиво буде не лише смачним, але й безпечним», - підкреслив заступник Міністра Сергій Глущенко.

www.me.gov.ua

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
16.09.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Закон № 4536 опубліковано 3 вересня: огляд основних змін Уряд подав до Ради законопроєкт про скасування актів виконаних робіт ДПС відповідає на актуальні запитання платників податків: лист від 05.09.2025 Унесено зміни до переліку територій бойових дій і ТОТ (...
17.07.2025
Кабмін оновив правила визначення критичності підприємств для бронювання працівників
Порядок та Критерії, за якими бронюють працівників підприємств, знову зазнали змін. Розглянемо, кого цього разу це стосується. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Строки зберігання документів з військового обліку та бронювання Бронювання у ф...
26.08.2025
Роз’яснення Мінекономіки щодо організації бронювання військовозобов’язаних: лист від 19.08.2025
Мінекономіки: лист від 19.08.2025 № 2704-20/55225-03 щодо організації бронювання військовозобов’язаних. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Строки зберігання документів з військового обліку та бронювання Бронювання у фермерському ...
Нове
16.09.2025
З наступного року зміняться вимоги щодо призупинення трудового договору
За згодою сторін строк призупинення дії трудового договору може бути продовжений на строк понад 90 календарних днів, але не більше, ніж до дня припинення або скасування воєнного стану. Детальніше див. нижче. Більше за темою: Наказ про скасування призупинення дії трудового договору Чи застосовуєтьс...
16.09.2025
Планують оптимізувати спецперевірки: законопроєкт
Пропонують оптимізувати порядок проведення спеціальної перевірки під час дії воєнного стану. Кого це стосуватиметься та які можуть бути нововведення? Більше за темою: Перевірки Держпраці під час воєнного стану: правила та нововведення Чи можуть податкові органи перевірити підприємця за його місцем...
16.09.2025
Мінекономіки внесло зміни до Критеріів підприємств
Міністерством економіки, довкілля та сільського господарства було внесено зміни до Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки. Роглянемо, які відбулися зміни. Більше за темою: Зарплатні критерії для бронювання працівників: ...
Кращі матеріали