Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Критерії оцінки ступеня ризику від діяльності зі зберігання зерна 

06.09.2019 158 0 0

До критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності зі зберігання зерна та продуктів його переробки, віднесено: 

  • вид госпдіяльності, а також строк провадження госпдіяльності зі зберігання зерна та продуктів його переробки (далі – госпдіяльність); 
  • види та кількість порушень вимог законодавства про зерно та ринок зерна, виявлених за результатами перевірок, проведених протягом останніх 5 років перед плановим періодом;

кількість позапланових перевірок дотримання суб’єктом господарювання (далі – СГ) вимог зазначеного законодавства, проведених протягом останніх 5 років перед плановим періодом із підстав, передбачених абзацами третім, п’ятим, сьомим, дев’ятим ч. 1 ст. 6 Закону від 05.04.07 р. № 877-V, а саме: 

  • виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених СГ в обов’язковій звітності; 
  • звернення фізособи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави. Зазначені порушення (за наявності) підтверджуються доданими документами чи їх копіями; 
  • неподання СГ документів обов’язкової звітності за два звітних періоди поспіль без поважних причин або без письмових пояснень причин, що перешкоджали їх поданню;
  • аварія, смерть потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, пов’язані з діяльністю СГ.

До Критеріїв додаються перелік ризиків настання негативних наслідків від провадження госпдіяльності, а також критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності, їх показники та кількість балів за кожним показником (додатки 1 та 2).
СГ відносять до високого, середнього або незначного ступеня ризику з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями за шкалою: від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику; від 21 до 40 балів – до середнього; від 0 до 20 балів – до незначного. Відповідно Держпродспоживслужба перевіряє СГ із періодичністю не частіше одного разу на 2, 3 та 5 років.

Якщо за результатами планових та позапланових перевірок протягом останніх 6 років СГ, віднесених до середнього ступеня ризику, та протягом останніх 10 років – для СГ з незначним ступенем ризику, у СГ не виявлено суттєвих порушень вимог законодавства зі зберігання зерна та продуктів його переробки, наступного разу такого СГ перевіряють не раніше ніж через проміжок часу, установлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 разу.

Постанова КМУ від 21.08.19 р. № 787 набула чинності з 03.09.19 р. («Урядовий кур’єр» від 03.09.19 р. № 167).

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали