Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (11-14.05.2021)

17.05.2021 189 0 0

Зміни в законодавстві з 11-14 травня 2021 року

Важливі роз’яснення держорганів на 14 травня 2021 року

Документи, що набрали чинності з 11-14 травня 2021 року

Про треба знати на цьому тижні?

Президент підписав закони щодо пільгового розмитнення автомобілів з єврономерами

Закони, ухвалені Верховною Радою 15 квітня 2021 року, тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють захисту довкілля від шкідливих викидів.

Пенсійний фонд вже виділив 800 млн грн на фіндопомогу для ФОП

Станом на 11 травня 2021 року Пенсійним фондом України профінансовано 800 млн грн для забезпечення виплати державної допомоги застрахованим особам.

З 9 травня відпусткою при народженні дитини зможе скористатися і батько

Закон № 1401 набрав чинності він з 9 травня 2021 року. Документ покликаний забезпечити рівні можливості для чоловіка й жінки у питанні поєднання роботи із сімейними обов'язками. Зокрема, усуваються законодавчі прогалини, що обмежують право батька на відпустку для догляду за дитиною.

Початок покладено: стартує тестування автоматичної реєстрації ФОП

Презентація послуги «Автоматична реєстрація ФОП» запланована на 17 травня 2021 року на Diia Summit.

17 мая запустят в Дії новые цифровые услуги

17 травня Мінцифра спільно з Президентом та Прем'єр-міністром представлять нові послуги та можливості Дії. Саміт відбудеться в рамках форуму «Україна 30. Цифровізація». Презентують більше 10 нових революційних онлайн-послуг.

Важливо:

Уряд схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу

Законопроект містить і низку норм, спрямованих на покращення умов ведення бізнесу. Також для підприємців та громадян законопроектом запропоновано звільнення від ПДФО коштів державної підтримки отриманої не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%»).

Чи може ФОП відкликати заяву про застосування спрощеної системи?

Норми Податкового кодексу України не передбачають можливості відкликання фізичними особами – підприємцями поданих ними заяв про застосування спрощеної системи оподаткування.

Складання е–документів: яка дата виникнення зобов’язань з ПДВ?

При здійсненні платником податку (постачальником) операції з постачання послуг, які оформлялись первинним документом, складеним в електронній формі, датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ та відповідно складання податкової накладної за такою операцією буде вважатися дата складання такого первинного документа, який містить відомості про господарську операцію, незалежно від дати накладання електронних підписів.

Актуально:

Перереєстрація ПРРО: коли подаємо заяву

Для перереєстрації подається реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація».

У який термін слід очікувати отримання першої та другої квитанцій при надсиланні е–документів

Перша квитанція надсилається Автору протягом двох годин з часу отримання відповідного електронного документа контролюючим органом, в іншому разі – протягом перших двох годин наступного операційного дня. Не пізніше наступного робочого дня з моменту формування першої квитанції, якщо інше не встановлено нормативно-правовими актами та Порядком, формується друга квитанція.

Працівник відмовляється використовувати другий рік поспіль свою відпустку: що робити?

Видати розпорядчий документ про надання відпустки та виплатити заробітну плату працівникові за період відпустки не пізніше ніж за три дні до її початку.

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали