Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Щоденний журнал з управління безпечністю харчової продукції для виробників м’ясної продукції

04.07.2018

Матеріал є перекладом  керівництва з заповнення плану НАССР, розміщеного на офіційному сайті  Агентства з харчових стандартів Великобританії. Оригінал документу англійською мовою можна знайти за посиланням:

http://www.food.gov.uk/business-indus...

Вступ

Як користуватись цим журналом

Користування цим журналом є добровільним. Він має три розділи для фіксації важливої інформації про санітарно-гігієнічні умови виробництва на вашому підприємстві і надає свідчення аудиторам про стан справ із управлінням безпечністю харчової продукції у виробників.

Розділ 1. Контактні дані

КОНТАКТНІ ДАНІ ПРО ПОСТАЧАЛЬНИКІВ ПОСЛУГ

конт_дані_постачальники_послуг.doc
Завантажити

КОНТАКТНІ ДАНІ ПРО ПОСТАЧАЛЬНИКІВ ТОВАРІВ

конт_дані_постачальники_1.doc
Завантажити

КОНТАКТНІ ДАНІ ПРАЦІВНИКІВ

конт_дані_працівники.doc
Завантажити

КОНТАКТНІ ДАНІ КЛІЄНТІВ

конт_дані_клієнти.doc
Завантажити

Своєчасно оновлюйте контактні дані, щоб бути готовими у випадку критичних ситуацій та щоб реєструвати зміни впродовж року (напр. у нових клієнтів можуть бути вимоги, що потягнуть зміни в способі здійснення вами господарської діяльності, і вам, можливо, схочеться перевірити, як дотримуються нові процедури)

Розділ 2. Перевірки процесів управління

ЩОДЕННИЙ КОНТРОЛЬНИЙ СПИСОК – ця сторінка містить список речей, що мають перевірятися кожен день. Було б доцільно заламінувати цю сторінку в плівку, щоб зберегти її для багаторазового використання.

Щоденний контрольний список (щоденний чек-лист) .doc
Завантажити

ЖУРНАЛ – відповідальна особа повинна підписувати журнал кожного дня на підтвердження наступного:

Проведення перевірок на початку, впродовж та по закінченні зміни, а також 

Дотримання санітарно-гігієнічних процедур

Ставити галочки в клітинках без проведення перевірок забороняється!

Журнал.doc
Завантажити

Якщо перевірки проводяться один або кілька разів на день (напр. прибирання перед початком операцій, температура в охолоджувальній камері) – записуйте результати кожної конкретної перевірки

Якщо перевірки проводяться частіше (напр. забруднення туші, температура продукції), то результати вам необхідно записувати тільки тоді, коли виникла проблема або відбувається щось надзвичайне. Це називається «звітність про відхилення».

Також записуйте заходи, вжиті для виправлення проблеми та запобігання її повторному виникненню.

ПРОБЛЕМИ ЗАВЖДИ ТРАПЛЯЮТЬСЯ. ВАЖЛИВО ПОКАЗАТИ, ЩО РОБИТЬСЯ ДЛЯ ВИПРАВЛЕННЯ СИТУАЦІЇ. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЦЕЙ ЖУРНАЛ, ЩОБ ФІКСУВАТИ, ДО ЯКИХ ДІЙ ВИ ВДАЄТЕСЬ, ЩОБ ГАРАНТУВАТИ БЕЗПЕЧНЕ ВИРОБНИЦТВО ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

ПЕРЕВІРКИ КОЖНІ ЧОТИРИ ТИЖНІ – проаналізуйте діяльність за останні чотири тижні і занотуйте всі постійні проблеми або істотні зміни, які були внесені, і як ви з ними впорались.

Наприклад, можливо, у вас є постійна проблема з якимось апаратом, або ви маєте регулярно нагадувати працівникам (або підрядникам) про дотримання процедур прибирання чи боротьби із шкідниками. Можливо, існує необхідність у проведенні певного навчання або внести зміни в план HACCP у зв’язку із встановленням нових холодильників.

ВЕРІФІКАЦІЯ (КОНТРОЛЬ ВИКОНАННЯ) ПЛАНУ НАССР – проаналізуйте, чи виконувались санітарно-гігієнічні практики та операційні процедури у період з моменту останнього внесення змін у ваш план НАССР, щоб переконатись у їхній ефективності як інструменту управління безпечністю харчової продукції.

КОНТРОЛЬНИЙ СПИСОК ПЕРЕГЛЯДУ ПЛАНУ НАССР – переглядайте план(и) НАССР як мінімум раз на рік, за винятком випадків, коли він переглядався внаслідок внесення змін у продукцію, процедури, законодавство або, можливо, у зв’язку із скаргами клієнтів  або звітом аудиторів. У випадку внесення змін перегляд плану НАССР повинен гарантувати, що процедури безпечності харчової продукції залишаються ефективними. Такий Перегляд може зазначати, що в деякі аспекти плану НАССР необхідно внести зміни, напр. обсяг, схеми технологічного процесу, аналіз технічних даних та небезпек, заходи контролю, рішення про контрольні точки, критичні припустимі межі, перевірки з метою нагляду, коригувальні дії та ведення обліку.

ФІКСУЙТЕ РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕГЛЯДІВ. ВНОСЬТЕ ЗМІНИ В ПЛАН НАССР, ЯКЩО НЕОБХІДНО.

Розділ 3. Інша інформація

АЛФАВІТНИЙ ПОКАЖЧИК - заповніть сторінку алфавітний покажчик на першій сторінці цього розділу, щоб показати, які інші ключові документи про повсякденну діяльність зберігаються тут. Це можуть бути такі документи: розклад прибирання, перелік хімічних речовин, план та контрольний список технічного обслуговування, графік навчання персоналу, правила особистої гігієни, правила поводження з твердою пластмасою/склом, правила безпеки та охорони здоров’я персоналу, медичний опитувальник, журнал калібрування обладнання, результати мікробіологічних досліджень. Ваш план(и) НАССР може зберігатись тут або в окремій папці НАССР, але майте на увазі, що розділи контролю виконання та перегляду уже включено в кінці Розділу 2.

ГАЛУЗЕВІ НАСТАНОВИ - інформацію про належні санітарно-гігієнічні практики, НАССР та мікробіологічні критерії можна знайти в КЕРІВНИХ ПРИНЦИПАХ ГІГІЄНИ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ТА ІНШИХ НОРМАТИВНИХ ВИМОГАХ ДЛЯ М’ЯСНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ (у подальшому «Керівні принципи м’ясної промисловості»)

ЗБІРНИК КЕРІВНИХ ДОКУМЕНТІВ З НАССР – містить стислі інструкції щодо заповнення Плану НАССР, посібник з нормативного регулювання ЄС в сфері НАССР (частина три, глава 1 – Застосування Принципів НАССР), шаблон плану НАССР, загальний план НАССР (обрані етапи), типові документи та журнал управління безпечністю харчової продукції (Компакт-диск та паперову копію цього збірника можна отримати безкоштовно, звернувшись електронною поштою за адресою meathygiene@foodstandards.gsi.gov.uk  або завантажити з веб-сайту FSA: http://www.food.gov.uk/business-indus...


http://www.consumer.gov.ua

Коментарі до матеріалу
Швидка реєстрація
Будьте в курсі змін і актуальних тем, задавайте питання.
Популярне
22.07.2025
Топ-20 новин минулого тижня
Найбільш цікаві новини минулого тижня Унесено зміни до Порядку обчислення середньої зарплати Кабмін оновив правила визначення критичності підприємств для бронювання працівників Верховна Рада схвалила в цілому зміни до ПК щодо квартального податкового розрахунку для ФОП ДПС відповідає на актуальні...
20.05.2025
Актуальні рахунки для сплати податків
Інформація про реквізити рахунків, відкритих для зарахування податків, а також для сплати єдиного внеску Більше за темою: Нова форма ТТН: огляд змін Мікро, мале, середнє чи велике: навіщо треба визначати розмір підприємства Затверджуємо та оновлюємо штатний розпис: правила та нюанси Сп...
21.05.2025
Критично важливі підприємства до 28 травня мають подати відповідні дані: лист Мінекономіки
Більше за темою: Перелік галузевих та регіональних нормативних актів, якими затверджено критерії визнання підприємств критично важливими в особливий період Зарплатні критерії для бронювання працівників: обчислюємо середню зарплату Мінекономіки в листі від 19.05.2025 № 27-11/37509-07 поінформу...
Нове
25.07.2025
НБУ залишив облікову ставку на рівні 15,5 %
Правління НБУ ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 15,5 %. Це підтримає стійкість валютного ринку та контрольованість інфляційних очікувань, що сприятиме подальшому послабленню цінового тиску. НБУ зберігатиме достатньо жорсткі монетарні умови стільки, скільки буде потрібно, щоб забезпе...
25.07.2025
Нові підходи до праці жінок та зарахування їх стажу в умовах війни
Внаслідок оновлення законодавства та зміни підходів у сфері праці, спричинених повномасштабною війною, в Україні зростає кількість жінок, які подаються на вакансії в галузях, де традиційно переважали чоловіки. Йдеться, зокрема, про важку промисловість, логістику, будівництво та технічні спеціальност...
24.07.2025
Банки очікують зростання кредитного портфелю: результати опитування
Банки зберегли оптимізм стосовно зростання кредитних портфелів бізнесу та населення і вперше за рік очікують поліпшення якості позик. Про це свідчать результати щоквартального опитування про умови банківського кредитування. Більше за темою: Позика за кредитною лінією та дисконтування Доступні кред...
Кращі матеріали