Яєчне птахівництво: як усе-таки зменшити балансову вартість дорослих курей, якщо нарахування амортизації під забороною?
В яєчному птахівництві основною продукцією є яйце. Коли вік птиці досягає 18 місяців, її несучість значно зменшується, і подальше утримання такої птиці не має економічного сенсу. Собівартість курки-несучки дуже значна. Віднести її вартість через механізм амортизації до витрат на виробництво яєць НП(С)БО 30 не дозволяє. Як результат, від реалізації основної продукції отримують прибутки, а від реалізації птиці у живій вазі чи м’яса від забою – збитки. Чи можна щось зробити з позиції бухобліку для уникнення збитків від реалізації птиці? Розберемося в цій статті.
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року