Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 20.06.2023

20.06.2023 90 0 0

Вітаю, шановні колеги!

Платники, які перебувають/перебували на територіях ведення активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, мають право не сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік. В Uteka-Агро цього тижня розповідаємо, кого та за який саме період звільнено від сплати МПЗ, а також як скласти уточнюючу декларацію платника ЄП четвертої групи («Як єдиннику четвертої групи відкоригувати мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік»).

Постановою КМУ від 02.06.2023 № 574 було внесено зміни до порядків блокування податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН. Невдовзі, а саме з 08.07.2023, ці зміни запрацюють. Аналіз нових норм і про те, чого очікувати від них платникам податків, – у матеріалі «Нові правила блокування ПН/РК: уже з 8 липня!».

Багато платників єдиного податку при формуванні декларації за грудень 2022 року не заповнили рядок 04 розд. ІІ. Через це в електронному кабінеті зникли суми ЄП, нараховані за цей період. Цю проблему можна вирішити шляхом подання уточнюючої декларації. Детальніше – в матеріалі «В електронному кабінеті зникли нарахування ЄП за ставкою 2 % за грудень 2022 року: що робити?».

Серед іншого, проаналізуємо ситуації з практики у статтях:

У рубриці «Галузевий бухгалтерський облік» – нова стаття «Вирощування розсади овочів у теплицях: бухоблік витрат та калькулювання собівартості». Ми розповіли про основні правила відображення в бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних із вирощуванням розсади, та показали варіанти розподілу витрат на таке вирощування.

Матеріали Uteka-Агро наступного тижня будуть присвячені таким темам:

  • коригування податкових зобов’язань та податкового кредиту в разі блокування податкових накладних;
  • особовості укладення та поновлення договору оренди з водним об’єктом;
  • подання до органу місцевого самоврядування заяви про надання податкових пільг;
  • розрахунок суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук 

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали