Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 13.06.2023

13.06.2023 74 0 0

Вітаю, шановні колеги!

З 08.06.2023 набув чинності Закон від 02.05.2023 № 3065-IX, яким унесено зміни до Земельного кодексу та низки законів. Про зміни, які так чи інакше торкаються аграріїв, ми розповідаємо в матеріалі «Удосконалено процедуру вчинення нотаріальних та реєстраційних дій у разі купівлі земельних ділянок».

Продовжуємо відповідати на запитання від роботодавців щодо щорічних відпусток. Цього тижня розбираємося в особливостях компенсації за невикористану відпустку та відповідальності роботодавця (Компенсація за невикористану відпустку без звільнення: усе, що ви хотіли знати, Відпустка не надавалася працівникові декілька років: що загрожує роботодавцеві за це порушення під час воєнного стану?).

Також нагадуємо про правила ведення касових операцій, яких суб’єкти господарювання мають дотримуватися, здійснюючи готівкові розрахунки, зокрема із застосуванням РРО/ПРРО (Оприбуткування готівки та ліміт каси: що потрібно знати при застосуванні РРО, Перевірки та відповідальність за порушення у сфері застосування РРО та розрахунків: особливості воєнного періоду).

Серед іншого, розглядаємо інші актуальні теми:

У розділі «Спецвипуски для агропідприємств» – новий спецвипуск «Закон № 3050: пільги зі сплати податків для аграріїв», в якому ми зібрали присвячені новаціям матеріали фахівців та роз’яснення держорганів, в яких ви знайдете необхідну інформацію та відповіді на свої запитання.

Матеріали Uteka-Агро наступного тижня будуть присвячені таким темам:

  • подання уточнюючих декларацій для зменшення МПЗ єдинниками другої – четвертої груп;
  • як прийняти на роботу тракториста;
  • як узаконити збудовані на власній землі споруди.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук 

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали