Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 01.10.2024

01.10.2024 124 0 0

Вітаю, шановні колеги!

Коротко ознайомлю вас зі змістом статей, опублікованих цього тижня в Uteka-Агро.

З 01.10.2024 набирає чинності наказ Мінфіну від 09.08.2024 № 400, яким викладено в новій редакції, зокрема:

  • форму податкової накладної та внесено зміни до Порядку її заповнення (затверджених наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307). Про суть цих нововведень ми розповідали минулого тижня (див. тут);
  • форми податкової звітності з ПДВ та внесено зміни до Порядку їх заповнення і подання (затверджених наказом Мінфіну від 28.01.2016 № 21). Аналіз змін у формах декларації, уточнюючого розрахунку та додатків – у публікації за посиланням.

Із 2 вересня 2024 року почалася реалізація експериментального проєкту з надання електронної публічної послуги «Кешбек «Зроблено в Україні», запровадженого на період до 31.12.2025. Зі статті ви дізнаєтеся: за яких умов виробники можуть взяти участь у реалізації цього проєкту; як покупець може отримати кешбек і на які цілі витратити; чи підлягає оподаткуванню сума отриманого покупцем кешбеку.

Постановою КМУ від 23.08.2024 № 967 унесено зміни до постанови КМУ від 17.06.2015 № 413, яка відтепер має назву «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу / укладення гіг-контракту або припинення трудового договору з домашнім працівником». Що змінилося та чи всіх роботодавців це стосується, читайте тут.

Майже кожен суб’єкт господарювання хоч раз стикався із судовим процесом і знає, наскільки важливо дотримуватися встановлених законом процесуальних строків. Пропуск таких строків може призвести до неприємних наслідків, таких як залишення позову без розгляду або втрата права на оскарження. У статті розглянемо порядок подання клопотання про поновлення процесуальних строків.

Кінець року вже не за горами, і власникам/користувачам сільськогосподарських угідь доведеться вчергове визначати мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ). У статті нагадаємо, за які сільгоспугіддя МПЗ не розраховується.

Серед іншого корисними є такі матеріали:

Ми підготували новий Агропорадник «Підряд, спільна діяльність та інші варіанти співпраці задля вирощування сільгосппродукції: оформлення, розрахунки, податки та бухоблік». У ньому розглянемо детально кожен із варіантів договорів з погляду оформлення, бухгалтерського обліку та оподаткування та зробимо висновки про переваги та недоліки, які обов'язково слід взяти до уваги на етапі прийняття рішення щодо вибору форми співпраці.

Наступного тижня нові публікації Uteka-Агро будуть присвячені таким темам:

  • нові правила ліцензування зберігання пального;
  • за яких умов юрособа може викупити земельну ділянку з постійного користування;
  • як створити газову службу на підприємстві.

Легкої вам роботи та корисного читання!

З повагою
Вікторія СТАНКЕВИЧ,
головна редакторка Uteka-Агро,
кандидат економічних наук

 

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали