Вимоги до органів з оцінки відповідності в галузі насінництва в новому Порядку
05.09.2016 178 0 0
Мінагрополітики прийняло наказ від 26.07.16 р № 257 "Про затвердження Порядку підтвердження рівня компетентності та вимог до органів з оцінки відповідності в галузі насінництва".
Документ визначає:
- процедуру підтвердження підприємствами, установами, організаціями або їх підрозділами відповідного рівня компетентності;
- вимоги за кількістю кваліфікованого персоналу, що працює на постійній основі;
- вимоги до фінансових і матеріальних ресурсів;
- вимоги до акредитованих лабораторіях та систем управління якістю;
- перелік документів, необхідних для отримання повноважень;
- порядок їх подання у сфері насінництва та розсадництва.
Установа може бути уповноважена рішенням Мінагрополітики на здійснення діяльності з оцінки відповідності в галузі насінництва та розсадництва, якщо воно:
- є юридичною особою - резидентом України;
- може підтвердити відповідний рівень компетентності;
- має кваліфікований персонал, що працює на постійній основі, в кількості, пропорційній видам і обсягам робіт з оцінки відповідності, які планує виконувати установа, з мінімальним складом: керівник, відповідальний за впровадження, підтримання та вдосконалення системи управління, визначення взаємозв'язків між управлінням якістю, технічною діяльністю і допоміжною діяльністю; щонайменше один фахівець з визначення схожості насіння; щонайменше один фахівець з аналізу ураження хворобами, заселеності шкідниками; щонайменше один фахівець з аналізу на чистоту, вологість, інші показники насіння;
- не використовує фінансові та матеріальні ресурси суб'єктів насінництва;
- має належне інформаційно-технічне забезпечення, фінансові та матеріальні ресурси, які дозволяють проводити роботи з оцінки відповідності;
- має акредитовані лабораторії (центри);
- має систему управління якістю;
- не має комерційної або іншої зацікавленості щодо об'єктів заявки;
- має належну матеріально-технічну базу та інші об'єкти інфраструктури;
- не має комерційної або іншої заінтересованості щодо продукції, оцінює.
Коментарі до матеріалу