Щодо ціноутворення на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів
05.08.2016 470 0 0
Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови «Про пілотний проект щодо ціноутворення на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів».
Протягом дії пілотного проекту відбуватиметься моніторинг цін на окремі групи продуктів харчування та за його результатами буде запропоноване рішення щодо поновлення, обмеження чи скасування такого регулювання.
Дія пілотного проекту поширюватиметься на:
- граничні рівні рентабельності й торговельні надбавки на дитяче харчування;
- граничні розміри плати за послуги, що надаються в торговельних об’єктах, на ринках із продажу продовольчих і непродовольчих товарів;
- граничні рівні цін, нормативи рентабельності (у розмірі не вище 20%) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування в торговельних об’єктах, на ринках із продажу продовольчих і непродовольчих товарів;
- граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину та м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15% без урахування витрат із їх транспортування в міжміському сполученні;
- граничні торговельні надбавки на рівні не вище 10% конкурсної ціни на м’ясо, реалізоване з державного резерву;
- граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого та другого сортів, борошна житнього обдирного, хліба вагою більш як 500 г із борошна пшеничного вищого, першого та другого сортів та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного й житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків;
- оптово-відпускні ціни на борошно пшеничне вищого, першого та другого сортів, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване в плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову шляхом декларування їх зміни;
- граничні рівні рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджено державне регулювання цін, без урахування вартості сировини не вище ніж 10%.
Коментарі до матеріалу