• Швидкий пошук надійних рішень
    і практичної інформації

Uteka

Я шукаю...

Де шукати:

розширений пошук
Отримайте доступ до більше 2 мільйонів готових рішень, публікацій та оглядів
Оформити
передплату

В якому порядку подається звіт про суми податкових пільг з ПДВ?

ред. Uteka.ua

11.05.2017 1680 0 0

Відповідно до п. 2 Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233 (далі – Порядок №1233), суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг (далі - звіт) за формою згідно з додатком.

Згідно із п. 3 Порядку №1233 звіт подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.

Пунктом 8 Порядку №1233 визначено, що податкові пільги визначаються за операціями з постачання товарів та/або послуг, що є об’єктами обкладення ПДВ і відповідно до Податкового кодексу України та міжнародних договорів України, ратифікованих Верховною Радою України, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою, а також тих, до яких застосовані спеціальні режими оподаткування в галузі сільського господарства.

Згідно із п.4 р.І Порядку визначення сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, затвердженого наказом ДПА України від 29.03.11 №167, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18.04.2011 р. за №483/19221, (далі – Порядок №167) суми ПДВ, не сплачені платником до державного бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, розраховуються залежно від особливостей оподаткування.

Розрахунок не внесених до державного бюджету сум податку на додану вартість за операціями з постачання товарів (послуг), що звільнені від оподаткування податком на додану вартість, здійснюється відповідно до п.3 ч.1 р.ІІ Порядку №167 за алгоритмом:

СП = (V пост. зв. - (V прид. з податком + V прид. без податку)) х розмір ставки податку, де:

СП - сума пільг;

V пост. зв. - обсяги операцій, звільнених від оподаткування податком на додану вартість, - з розділу I ”Податкові зобов’язання” податкової декларації з податку на додану вартість;

V прид. з податком, V прид. без податку - обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях, звільнених від оподаткування податком на додану вартість.

Розрахунок не внесених до державного бюджету сум податку на додану вартість через застосування нульової ставки здійснюється відповідно до п.3 ч.2 р.ІІ Порядку №167 за алгоритмом:

СП = (V пост, нульов. - V прид.) х розмір ставки податку, де:

СП - сума пільг;

V пост, нульов. - обсяги операцій з експорту товарів (супутніх послуг) та/або операцій з постачання товарів (послуг) на митній території України, оподатковуваних за нульовою ставкою, - з розділу I ”Податкові зобов’язання” податкової декларації з податку на додану вартість;

V прид. - обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях з експорту товарів (супутніх послуг) та/або в операціях з постачання товарів (послуг) на митній території України, які оподатковуються за нульовою ставкою.

Розрахунок не внесених до державного бюджету сум податку на додану вартість сільськогосподарським підприємством здійснюється відповідно до п.3 ч.3 р.ІІ Порядку №167 за алгоритмом:

СП = ПЗ декларацій, де:

СП - сума пільг;

ПЗ декларацій - сума податку на додану вартість, яка залишається у розпорядженні сільськогосподарського підприємства або спрямовується на спеціальний рахунок сільськогосподарського підприємства, відповідно до податкових декларацій з податку на додану вартість (скороченої або спеціальної).

Джерело: http://if.sfs.gov.ua/media-ark/news-a...

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали