Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (22-25.06.2021)

29.06.2021 85 0 0

Зміни в законодавстві з 22-25.06.21 року

Важливі роз’яснення держорганів на 25 червня 2021 року

Документи, що набрали чинності з 22-25 червня 2021 року

Про треба знати на цьому тижні?

Як буде проводитися нотаріальне оформлення відчужених ділянок у розрізі земельної реформи

Проведення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам Закону здійснюватиметься з використанням відомостей низки інформаційних систем та реєстрів, зокрема Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРП), Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і ДЗК.

Порядок ведення касових операцій у національній валюті удосконалять

Нацбанк оприлюднив для обговорення до 19 липня проєкт постанови Правління НБУ про унесення змін до Положення, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.17 р. № 148. Проєктом пропонується: надати можливість небанківським фінустановам укладати угоди щодо надання послуги з надання персоналу (аутстафінгу) для виконання функцій касира; зобов’язати підприємства сфери торгівлі, громадського харчування та послуг мати на початок робочого дня достатню кількість обігової та/або розмінної монети для забезпечення розмінності при проведенні готівкових операцій виходячи із середньоденного обсягу готівкової виручки.

ВР має намір реформувати сферу страхування: законопроект прийнятий за основу

Метою законопроекту є оновлення відносин у сфері страхування, загальних правових засад здійснення діяльності зі страхування, а також визначення повноважень Національного банку України із здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за діяльністю страховиків відповідно до кращих міжнародних практик, що дозволить забезпечити функціонування ефективного ринку страхових послуг як невід’ємної частини економіки України та належний рівень захищеності клієнтів.

Порядок роботи банківської системи у зв’язку з перенесенням робочих днів у серпні і жовтні 2021 року

Дні роботи банківської системи України у 2021 році переносяться з: понеділка 23 серпня – на суботу 28 серпня; п’ятниці 15 жовтня – на суботу 23 жовтня.

Важливо:

Електронний облік трудової діяльності: роз’яснює Держпраці

Основна суть змін — переведення обліку трудової діяльності працівника з паперової форми (у трудовій книжці) в електронну — у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (ст. 48 КЗпП).

Чи зобовязаний працівник при працевлаштуванні надавати трудову книжку?

При укладенні трудового договору громадянин подає трудову книжку (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

В е-лікарняному оновились причини непрацездатності

Визначення причини тимчасової непрацездатності відбувається в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі категорії медичного висновку.

Актуально:

Які виплати не збільшаться після підвищення прожиткового мінімуму

Зараз середній розмір прожиткового мінімуму становить 2189 грн. З 1 липня прожитковий мінімум в Україні виросте на 4,8%. Слідом за ним підтягнуться деякі види виплат.

Як повідомити податкову про зміну особистих даних

Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку в паспорті). Інформувати контролюючі органи про такі зміни потрібно протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви.

Роз'яснення для страхувальників щодо поетапного впровадження електронної форми листків непрацездатності

На період перехідної моделі, з 04 червня до 01 вересня 2021 року, лікарі закладів охорони здоров’я матимуть право видавати паперові листки непрацездатності, а також формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність з подальшою трансформацією їх у е-лікарняний.

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали