В Україні вступлять в силу нові правила забою та продажу м'яса
20.03.2018 1315 0 0
У квітні 2018 року в Україні набирають чинності нові правила забою тварин, які вплинуть на можливість реалізації готової продукції.
Нововведення диктує закон «Про основні засади і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів». В травнем 2017 року народні депутати внесли поправку, яка посилює правила забою.
Так, з квітня 2018 року розпочинається частковий перехід на «централізований» забій тварин шляхом зменшення кількості забитих тварин не на бойні (подворно) в день. З 1 січня 2025 продукти, отримані в результаті забою нема на бойні, планують використовувати виключно для власного споживання або реалізації на ринку в межах 50 кілометрів від місця забою.
На сьогоднішній день в Україні близько 400 боєнь. Географія розташування різна. У деяких випадках максимальний радіус 20 км. Поки мова йде про обмеження кількості «дворового» забою. Що стосується повної заборони подвірного забою, то поки це тільки законодавча пропозиція.
За підрахунками Госпродпотребслужби, в середньому 70-80% продукції, яка продається на ринках - це перекупники, які їздять по селах і збирають тварин
https://biz.censor.net.ua/news/305669...
Коментарі до матеріалу