Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:

Їдальня на сільгосппідприємстві: організація бухобліку та калькулювання вартості

Сільгосппідприємства часто забезпечують своїх працівників безплатним харчуванням. Для цього вони або замовляють їжу в закладах ресторанного господарства, або облаштовують власну їдальню. Власна їдальня може стати окремим видом бізнесу, адже годувати можна не тільки своїх працівників, але й усіх, хто бажає. Тим більше в умовах, коли сільгосппідприємство може використовувати продукцію власного виробництва. У цій статті розповімо про особливості обліку виробництва кулінарної продукції та нюанси калькулювання ціни продажу страв (кулінарних виробів).

Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
Готові рішення
і приклади
Миттєва активація
доступу
Можливість задати
питання експерту
Щоденні
оновлення
Доступ до ексклюзивних
матеріалів
Відкритий архів
матеріалів c 2015 року
Статті за темою
18.12.2025
Як закрити звітний рік, якщо частина соняшнику залишилася незібраною? Облік та розподіл витрат на рахунку 91
У статті розглядаємо, як правильно розподіляти витрати з рахунку 91, якщо частина врожаю соняшнику залишається в полі на кінець року. Погодні умови нерідко створюють ситуації, коли частина урожаю залишається незібраною навіть наприкінці звітного періоду. Із соняшником це трапляється особливо часто, ...
17.12.2025
Як правильно обліковувати витрати на сільгосппослуги для сторонніх замовників: рахунок 23 чи 91?
У статті пояснюємо, як правильно розмежувати прямі та загальновиробничі витрати машинно-тракторного парку і обрати між рахунками 23 та 91 при виконанні робіт для власних потреб і сторонніх замовників. До редакції Uteka-Агро надійшло типове для багатьох агропідприємств запитання: як правильно обліков...
05.12.2025
Облікова політика інкубаторно-птахівничих підприємств: організаційно-технологічні та методичні аспекти
Розглянуто основні елементи облікової політики інкубаторно-птахівничих підприємств із урахуванням їхніх організаційно-технологічних особливостей, структури витрат та специфіки оцінювання результатів інкубації. Інкубаторно-птахівничі підприємства мають різні види виробництв, облік яких може мати сутт...
Популярне
16.11.2025
Облік незрілих насаджень у садівництві
Із цієї статті ви дізнаєтеся: як вести облік незрілих насаджень у садівництві, документально оформити та відобразити в обліку оприбуткування врожаю, отриманого від таких насаджень. Включення насаджень до складу незрілих Для цілей обліку багаторічними насадженнями (у нашому випадку – сад) ува...
17.11.2025
Облік сільськогосподарських багаторічних насаджень
У статті узагальнено правила класифікації, документування та бухгалтерського обліку багаторічних насаджень у сільському господарстві, включаючи порядок їх створення, введення в експлуатацію та подальшу амортизацію. Облік багаторічних насаджень у сільському господарстві має низку особливостей, оскіль...
22.09.2025
Убуток зерна під час доробки: як відобразити в бухобліку
Доробка зерна завжди пов’язана з природними втратами маси. У статті ми розповімо, як сільгосппідприємствам – як тим, що мають власні потужності, так і тим, що передають зерно на елеватор, – правильно показати ці втрати в бухобліку. Доробка зерна завжди пов’язана з природними ...
Нове
18.12.2025
Як закрити звітний рік, якщо частина соняшнику залишилася незібраною? Облік та розподіл витрат на рахунку 91
У статті розглядаємо, як правильно розподіляти витрати з рахунку 91, якщо частина врожаю соняшнику залишається в полі на кінець року. Погодні умови нерідко створюють ситуації, коли частина урожаю залишається незібраною навіть наприкінці звітного періоду. Із соняшником це трапляється особливо часто, ...
17.12.2025
Як правильно обліковувати витрати на сільгосппослуги для сторонніх замовників: рахунок 23 чи 91?
У статті пояснюємо, як правильно розмежувати прямі та загальновиробничі витрати машинно-тракторного парку і обрати між рахунками 23 та 91 при виконанні робіт для власних потреб і сторонніх замовників. До редакції Uteka-Агро надійшло типове для багатьох агропідприємств запитання: як правильно обліков...
05.12.2025
Облікова політика інкубаторно-птахівничих підприємств: організаційно-технологічні та методичні аспекти
Розглянуто основні елементи облікової політики інкубаторно-птахівничих підприємств із урахуванням їхніх організаційно-технологічних особливостей, структури витрат та специфіки оцінювання результатів інкубації. Інкубаторно-птахівничі підприємства мають різні види виробництв, облік яких може мати сутт...
Кращі матеріали