Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Система захисту продуктів НАССР та реєстрація потужностей: що треба знати аграрію

03.11.2022 603 0 2

Суть питання: декілька років тому сфера виробництва та обігу харчових продуктів зазнала змін. Відтоді держава почала вдосконалювати законодавство щодо захисту прав споживачів та правил виготовлення, зберігання, переробки та реалізації харчових продуктів. Сільгоспвиробники чи не найперші відчули це, адже майже всі вони реалізують самостійно вирощену сільгосппродукцію. Їх зобов’язали запровадити на виробництві систему аналізу небезпечних чинників та контролю у критичних точках, іншими словами, систему НАССР (від англ. Hazard Analysis and Critical Control Points). Також було установлено відповідальність за її відсутність. Тож для реалізації харчової продукції поза місцем первинного виробництва як на території України, так і на експорт сільгоспвиробник має знати певні правила.

Повна версія доступна тільки передплатникам

Кращі матеріали