Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 26.09.2023

26.09.2023 70 0 0

Вітаю, шановні колеги!

Працівникам, які мають дітей, законодавством передбачено додаткову оплачувану соціальну відпустку. За яких умов надається така відпустка; які правила її надання; який документ підтверджує, що другому з батьків ця відпустка не надавалася; чи може роботодавець відмовити працівникові в її наданні в період воєнного стану, – розповідаємо тут.

У разі самостійних локальних перевезень пестицидів та агрохімікатів агропідприємство має дотримуватися низки умов щодо транспортування цих речовин. У консультації ми докладно розповімо про правила їх транспортування та відповідальність за порушення цих правил.

У ЗІР з’явилося роз’яснення податківців, згідно з яким до платника ПДВ застосовуються штрафні санкції за нереєстрацію в ЄРПН податкової накладної або розрахунку коригування, реєстрацію яких було зупинено, якщо платником податку не подано копії документів та письмові пояснення, необхідні для прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію таких ПН/РК. Ми розглянули, чи є законодавчі підстави для застосування штрафів у таких ситуаціях.

У рубриці «Галузевий бухгалтерський облік» – нова стаття, в якій розповідаємо про особливості розрахунку та бухгалтерського обліку природного убутку свіжої картоплі під час зберігання.

Серед іншого, висвітлюємо такі питання:

Наступного разу нові публікації Uteka-Агро будуть присвячені таким темам:

  • як створити ФГ-юрособу з одним засновником;
  • автоматичне розблокування ПН/РК;
  • коригування ПДВ у разі повернення товарів або коштів після сплину 1095 днів;
  • облік та калькулювання фріго-розсади.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія СТАНКЕВИЧ,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали