Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 25.04.2023

25.04.2023 80 0 0

Вітаю, шановні колеги!

У лютому цього року Верховна Рада прийняла закон, що передбачає порядок надання компенсації за нерухоме майно, пошкоджене або знищене внаслідок збройної агресії РФ проти України. Які правила встановлює новий закон, кого він стосується та що потрібно зробити для отримання компенсації, ми розглянули у статті «Компенсація за пошкоджене та знищене через війну нерухоме майно: нові правила».

Редакція Uteka-Агро підготувала відповіді на поширені запитання щодо формування показників та виправлення помилок у податковій звітності. Зокрема:

Серед іншого, публікуємо «Перевірки Держекоінспекції у воєнний час», де, зокрема, розглядаємо, якими повноваженнями наділено інспекторів у період воєнного стану та які питання вони можуть перевіряти.

Для сільгосппідприємств, що доставляють свою продукцію покупцеві-нерезиденту автотранспортом з використанням умов постачання DAP, – наш матеріал «Розбіжності у вазі зерна при експорті: облікові та податкові наслідки». Ми виклали своє бачення щодо розв’язання поширеної проблеми – якщо в пункті призначення (на складі покупця) вага зерна відрізняється від ваги, зазначеної в митній декларації (як у менший, так і в більший бік).

У рубриці «Галузевий бухгалтерський облік» – нова стаття. Ми розповідаємо про особливості списання з балансу саджанців, які загинули під час зберігання у прикопі чи в холодильній камері («Як списати загиблі саджанці»).

Матеріали Uteka-Агро наступного тижня будуть присвячені таким темам:

  • як відобразити земельну ділянку у формі № 20-ОПП;
  • виправлення помилок з МПЗ в декларації з ЄП платниками четвертої групи;
  • перехід з ЄП третьої групи за ставкою 2 % на ЄП четвертої групи: облік перехідних операцій.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали