Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 19.07.2022

19.07.2022 412 0 0

Шановні колеги!

Інструмент фінансування, про який ітиметься цього тижня, на сьогодні є одним з найбільш поширених серед сільгосптоваровиробників. Це договір товарної позики. Проте, незважаючи на повсюдне його використання, на практиці часто виникають питання щодо оформлення, можливих ризиків, обліку, податкових і юридичних аспектів. Редакція Uteka-Агро розповість, з ким дозволено укладати такий договір, як правильно оформлювати та на що звертати увагу.

У рубриці «Галузевий бухгалтерський облік» читайте новий матеріал, в якому розглянуто особливості обліку та калькулювання у бджільництві. Наші рекомендації допоможуть налагодити виробничий облік у цій галузі агровиробництва.

Для сільгосппідприємств – платників податку на прибуток розповідаємо про нюанси виправлення помилок, допущених у декларації за періоди до введення воєнного стану, та подання уточнюючої декларації.

Серед іншого, цікавими та актуальними є підготовлені експертами матеріали щодо: оподаткування фінансової допомоги на користь працівника підприємства від засновника-нерезидента; оприбуткування продукції з поля та обліку доробки зерна в конфігурації «BAS АГРО. Бухгалтерія».

Редакція Uteka-Агро вже працює над новими матеріалами. Невдовзі розповімо про розрахунок і виплату орендної плати за земельні паї в реаліях 2022 року. Як визначають розмір виплати, належної орендодавцю паю, якими податками/зборами її оподаткувати та як правильно відобразити операції в бухобліку та податковій звітності? Цим питанням буде присвячено спеціальний випуск наступного тижня.

Корисного читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Читати розсилку >>>

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали