Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 12.07.2022

12.07.2022 145 0 0

Шановні колеги!

Зважаючи на всі обставини посівної, логістики та воєнного часу, зараз аграріїв хвилює питання, де зберігати і як продавати врожай. З початку липня скасовано ліцензування пшениці, яка іде на експорт. Однак для доставки продукції власними силами сільгосппідприємству треба отримати ліцензію на міжнародні перевезення. А ще - стати на облік у митному органі. Про те, як отримати ці дозвільні документи, а також про нюанси оформлення ЗЕД-контракту на експорт зернових, розрахунки із нерезидентами та валютний контроль докладно читайте в Uteka-Агро цього тижня.

Крім того, з наших матеріалів ви дізнаєтеся: чи обов’язково бухгалтеру мати технологічні карти з вирощування продукції та калькуляцію собівартості продукції для цілей бухобліку; як вести облік систем відеоспостереження на агропідприємстві.

Проаналізуємо останні законодавчі зміни – як ті, що вже набули чинності, так і ті, які ось-ось очікуються. Зокрема, Мінфін розробив порядок підтвердження неможливості виконання платниками податків – юр- та фізособами своїх податкових обов’язків під час війни. І хоча документ ще остаточно не затверджено, ми ознайомимо вас із його проєктом. Тоді ви розумітимете, чи вдасться вам підтвердити свою неможливість виконати податкові обов’язки до граничних дат, установлених законодавством.

Серед іншого, розповімо про: нові правила подання відомостей із трудових книжок до Пенсійного фонду; скасування ПДВ-пільги та пільги зі сплати митних платежів у разі імпорту товарів (у т. ч. транспортних засобів).

Редакція Uteka-Агро вже працює над новими матеріалами, і невдовзі ви дізнаєтеся про особливості:

  • обчислення собівартості у бджільництві,
  • оподаткування доходів фізичних осіб, отриманих від продажу власної сільгосппродукції, у період дії воєнного стану,
  • оформлення та оподаткування товарної позики,
  • як оприбуткувати продукцію з поля в конфігурації «BAS АГРО. Бухгалтерія».

Корисного вам читання!

Читати розсилку >>>

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали