Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 06.02.2024

06.02.2024 128 0 1

Вітаю, шановні колеги!

Одним із важливих питань для більшості сільгосптоваровиробників на сьогодні є підтвердження статусу єдинника четвертої групи. Адже не пізніше 20 лютого слід подати декларацію з єдиного податку (далі – ЄП) для щорічного підтвердження такого статусу або для переходу на спрощену систему оподаткування. Експерти Uteka–Агро підкажуть, як скласти таку звітність без помилок.

Ми підготували публікації, в яких докладно розповідаємо:

Також читайте новий спецвипуск «Єдиний податок четвертої групи: особливості декларування на 2024 рік».

До 20 лютого суб’єкти господарювання, які є платниками транспортного податку, повинні подати декларацію з цього податку на 2024 рік. У статті ми нагадали, хто має сплачувати цей податок та за які автомобілі, а також як заповнити й подати декларацію.

Постановою КМУ від 16.01.2024 № 47 унесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних працівників та Порядку визнання підприємств, установ, організацій критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. У чому суть цих змін та яких підприємств вони стосуються, ви дізнаєтеся з матеріалу за посиланням.

Для агропідприємств, що мають намір придбати сільгоспділянки, якими наразі користуються на умовах оренди, ми розповідаємо про правила купівлі земельної ділянки суб’єктом переважного права.

Період звітування триває. Тож наступного разу в Uteka-Агро розповімо про особливості формування та подання фінансової звітності та декларації з податку на прибуток за 2023 рік.

Легкої вам роботи та корисного читання!

З повагою
Вікторія СТАНКЕВИЧ,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали