Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 04.07.2023

04.07.2023 52 0 0

Вітаю, шановні колеги!

Цього тижня в Uteka-Агро відповідаємо на запитання щодо скасування карантинних пільг, уточнення податків за земельними ділянками, розташованими на територіях бойових дій, звітування з податку на нерухомість, реєстрації та застосування РРО/ПРРО тощо.

Як відомо, з 30 червня 2023 р. на всій території України скасовано карантин, установлений для запобігання поширенню COVID-19. Це передбачає постанова КМУ від 27.06.2023 р. № 651. Скасування карантину автоматично скасовує і «карантинні» пільги, тому на практиці у суб’єктів господарювання виникають питання. У публікаціях Uteka-Агро ми розглянемо, що змінилося після 30.06.2023 стосовно відповідальності платників податків, податкових перевірок, обчислення строків, установлених ПК, тощо (Карантин закінчився: що зміниться стосовно податкових перевірок, штрафів і призупинення строків, Карантин закінчився: чи вплине це на строки позовної давності за господарськими договорами).

Із 06.06.2023 набув чинності Закон від 11.04.2023 № 3050-ІХ, який, зокрема, визначив особливості обкладення платою за землю за земельні ділянки, які: перебувають у консервації; забруднені вибухонебезпечними предметами; непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. У консультації ми розповідаємо, за якими правилами треба подавати заяву про потенційну загрозу забруднення земельних ділянок вибухонебезпечними предметами.

Серед іншого повідаємо про таке:

Не втрачають актуальності питання щодо застосування РРО/ПРРО. Тож цього разу нагадуємо: «Хто зобов’язаний застосовувати РРО та ПРРО» та «Як зареєструвати РРО або ПРРО».

Наступного тижня ми приділимо увагу одній із найзатребуваніших на сьогодні тем для аграріїв – жнивам і розповімо про облік вирощеного зерна та особливості його транспортування, доробки та зберігання. А також обговоримо зміни, унесені Мінфіном до форми авансового звіту та порядку його заповнення.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук 

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали