Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 04.04.2023

04.04.2023 85 0 0

Шановні колеги!

З 01.04.2023 набули чинності зміни до п. 170.9 ПК. Зокрема, у новій редакції викладено правила звітування про отримані кошти на відрядження та у підзвіт. Про те, що саме змінилося, – у статті «Підзвітні витрати: новації з 1 квітня»

Як відомо, завдяки змінам до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, з 08.03.2023 у платників ПДВ з’явився другий шанс на розблокування ПН/РК без оскарження рішення регіональної комісії ДПС. Цього тижня розповідаємо, як надати додаткові документи для ухвалення цією комісією рішення про розблокування ПН/РК, а саме: в які строки; в який спосіб («Додаткові документи для розблокування ПН/РК: як подати?»).

Платники податків знають, що в період воєнного стану діє звільнення від відповідальності за податкові порушення, зокрема від нарахування пені за несвоєчасну сплату податків. Однак тут є нюанси, які далеко не завжди і не всім дають змогу скористатися цією пільгою. У статті  «Чи нараховується зараз пеня за несвоєчасну сплату податку?» ми пояснюємо, коли саме платник податків може уникнути нарахування пені.

Багато нових публікацій Uteka-Агро присвячено темі виправлення помилок у звітності. Зокрема, про загальний порядок виправлення помилок у податковій звітності, коли потрібно сплачувати штрафи та пеню з урахуванням карантинних та воєнних норм, передбачених ПК, а також як на сьогодні обчислюються строки давності для виправлення помилок, – у матеріалі «Виправлення помилок у податковій звітності: правила, штрафи, строки давності». Більше про правила, яких слід дотримуватися, виправляючи помилки з податку на прибуток, ПДВ, єдиного податку, ПДФО та ВЗ та інших податків, розповідаємо у спецвипуску «Виправлення помилок у фінансовій та податковій звітності агропідприємств».

Серед іншого, відповідаємо на актуальні запитання, з якими ви звертаєтеся до редакції Uteka-Агро:

У публікаціях Uteka-Агро наступного разу, зокрема, розглянемо:

  • подання звітності з ЄСВ членами ФГ;
  • розрахунок МПЗ ФОП на загальній системі;
  • складання та подання декларації про майновий стан одноосібниками;
  • відповіді на актуальні питання щодо суборенди земельної ділянки.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали