Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 03.10.2023

03.10.2023 51 0 0

Вітаю, шановні колеги!

З 12 вересня набули чинності чергові зміни до Порядку обчислення середньої зарплати (всім відомого Порядку № 100), які установлюють нові правила розрахунку суми компенсації за невикористану відпустку та матеріальної (грошової) допомоги. Ми розглянули, яких саме випадків торкнулися ці зміни та як визначати суму такої компенсації цього року за новими правилами.

Воєнний час диктує свої умови, тож усі підприємства намагаються заощаджувати на витратах. Одним із способів може стати укладання договору позички, зокрема, автомобіля. З наших матеріалів дізнаєтеся, чи треба посвідчувати нотаріально такий договір та чи треба подавати форму № 20-ОПП на прийняте в безоплатне користування авто.

Під час застосування пестицидів та агрохімікатів слід неухильно дотримуватись усіх правил охорони праці. У консультації розповідаємо про основні вимоги законодавства з цього приводу, а також про атестацію робочих місць, за умовами праці яких передбачено взаємодію з пестицидами,

Наш наступний матеріал – юридичні аспекти створення ФГ у формі юридичної особи з одним засновником. Тут ви знайдете відповіді на такі важливі запитання: які умови потрібно виконати для створення ФГ з одним засновником; як засновнику зареєструвати ФГ; чи можна в майбутньому прийняти нових членів до ФГ та ін.

Серед іншого відповідаємо на ваші запитання:

Основною темою публікацій наступного разу буде інвентаризація – особливості її проведення 2023 р. Ми зупинимося на питаннях інвентаризації деяких об’єктів – зернової продукції, що зберігається, матеріальної відповідальності завскладу в разі виявлення нестач, правилах та нюансах списання дебіторської та кредиторської заборгованостей в умовах воєнного стану.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія СТАНКЕВИЧ,
головна редакторка Uteka-Агро, кандидат економічних наук

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали